Veel ettevalmistusi - viisad, süstid jm

Veel mõned väiksed asjatoimetused tahtsid enne reisi tegelemist, mis enne ununesid.
1. Tai viisa - meil õnnestub Tais olla täpselt 1 päev rohkem, kui on maksimumpäevade arv piirilt viisa taotlemiseks. Nii et tuli välja käia rohkem raha ja tüütut paberitemäärimist, et Helsingi kaudu viisa taotleda
2. Vaktsiinid - pärast kahepeale saadud 4 süsti ja rohkem kui 1000 krooni võrra kergemat rahakotti oleme saavutanud (loodetavasti) immuunsuse kollatõve ja tüüfuse suhtes. Enne reisi tuleb veel sama palju välja käia, et ka malaaria meid ei ründaks. Vot neid kulutusi ma ette ei näinud. Samas, lugedes tripist Tai reiside kommentaare tundub, et Tai on siiski tõesti üks soodne maa ja minu järjekordses Exceli tabelis ette nähtud kulutused igapäevastele kulutustele, on mõneti ülepaisutatud.
3. Kindlustused - kuna me üle 3-päevaseid mägironimis ette ei võta ja tõsiselt sukelduda ka ei kavatse, siis õnnestus tavakindlustustega läbi ajada. Ühe inimese reisieelarvele lisasid pagasi-, tervise- ja reisitõkkekindlustused veel ca 500 eek.
4. Türgi viisa pidi piirilt saama, kuuldavasti on mõtekam osta Eurode eest, siis saab 3 kuuse mitme sisenemisega viisa, kui Dollarites maksmine jätab meid 1 kuuse 1 sisenemisega viisaga. Meil aga tagasi ka vaja saada.
5. Nimekiri kaasavõetavatest asjadest, krralikult läbi mõelda, sest kavatseme kumbki ühte väiksesse spordiseljakotti asjad ära mahutada - tahab veel lõpetamist
6. Mõned tähtsamad asjad Mannikese kohta paberile panna - tahab samuti lõpetamist

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco