Kirsi-kohupiima purukook


Põhi ja kate:
150-200 gr võid
2 kl jahu
1 kl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
Sisu:
400 gr kohupiima
6-7 sl suhkrut
kivideta kirsse (maitse järgi, nt 30 tk :))
1 muna
Pane kaussi kõik põhja/katte ained ja hakka pika noaga võid hekseldama. Lõpeta, kui või tükid on ühtlaselt väiksed aga segu ei ole tainaks muutunud. Tee lahtikäiv ümmargune vorm kokku võiga (minul ikka endiselt 26 cm läbimõõduga vorm) ja laota sellesse pool põhja/katte segust. Sega kokku kohupiim, suhkur, muna. Klopi ühtlaseks ja lisa sulatatud kirsid. Vala põhja peale, laota ühtlaselt. Peale vala ja laota ülejäänud puru. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 40 minutit kuni kate on ilus pruun. Lase jahtuda ja võta vormist välja.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kallis Juss, äkki on taigna suhkrukoguses näpukas? Kui klaas suhkrut klaasi jahu vastu,siis peaks tekkima midagi karamelli taolist. Või äkki ongi nii? sirrerro
Juc ütles …
Muidugi näpukas, suur tänu märkamast, parandasin ära! :)
Anonüümne ütles …
hei,
tahtsin sulle öelda, et sul on väga armas blogi. mulle hirmsasti meeldib sinu maitse ja välja pakutud retseptid. ilmselt olen ise samade eelistustega, kui mitte arvestada kitsejuustu osa, mis mu suur lemmik on:)

vot seda tahtsingi öelda. ja siis veel küsida su seepide kohta. huvitaks 100% virgin oliivõli seep. kuidas seda soetada oleks võimalik?
Juc ütles …
tere Liblikas,
tore, et sulle meeldib mu kokakunst. Kas oled midagi järgi ka teinud ja kuidas välja on kukkunud?
Seepidega on hetkel pahad lood. Tegelesin sellega Tartus enne jõule, jõuludeks said kõik seebid müüdud ja nüüd seoses uue elukohaga Tallinnas ja sisseelamisega ei ole seebitegemisega tegelenud. Aga kui sa endale kasutamiseks tahad lihtsalt, mitte kinkimiseks, siis mul on üks viimane jupike alles :). Kirjuta mulle siis jutaraudnask@hot.ee

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga