Hommikune peidus muna

Aegajalt on hommikusöögiideed täiesti otsas, pea on tühi ja ühegi meelesmõlkuva hommikusöögi vastu ei ole vähimatki isu. Nii juhtus mõne aja eest ka minuga. Juba pikemat aega koosnes mu hommikusöök seetõttu piimaga kohvist ja tükikesest metspähkli Bitterist. Aga kui ma nägin Nami-nami inglisekeelses blogis tomati sisse peidetud muna, tekkis sedamaid hommikusöögiisu. Ära sai ta tehtud ja ära sai ta söödud! Maitses hästi! Kodusolevatest toiduainetest lähtuvalt said sisse viidud ka mõned pisimuudatused.

Vaja läheb (1 portsu jaoks):

1 Eesti tomat
1 viil saia või leiba (minul oli olemas Toskaana täisterasai)
tükike võid
soola ja pipart
1 viil suitsusinki
veidi oliiviõli

Lõika tomatil "müts maha" tomati oksa poolsest otsast. Võta tomatilt sisu välja. Haki see peeneks, lisa pipart ja peenekshakitud suitsusink. Pane toores muna tomati sisse, peale tükike võid ja maitsesta soola-pipraga. Pane peale tagasi tomati "müts". Küpseta eelkuumutatud ahjus, kuni muna on hüübinud. Veidi enne tomati-muna küpsetamise lõppu pane ahju ka saiaviil, mis on kaetud tomati-singi kattega. Tõsta serveerimiseks tomat-muna saiale ja serveeri veidi jahtunult!

Kommentaarid

Maarja ütles …
Teemast välja, aga...küünlad töötavad, lõhnavad isegi õues hästi, st kui suure laua ääres istuda, siis lõhna lööb ninna. Provaantsi oma kinkisin sealsele pererahvale, niiet ise taas ilma. a kui Eestis, siis kontakteerun.
Anonüümne ütles …
Kuigi teemast väljas,kinnitan omakogemusest manni kommentaari. Aga seda munaküpsetamist kavatsen küll proovida.tervitus kahupealt!
Juc ütles …
Oi kui tore, Mann! Seda on küll suur rõõm kuulda-lugeda! Ootan siis su kontakteerumist :) Ilusat suve!
Tänud ka sulle, Kahupea!

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Vana-vanaema pannišašlõkk

Kõige parem rabarberikook läbi aegade