Ürdimaskarponega täidetud kana

Nagu juba eelpool mainitud, oli esimeste uue kodu külaliste tuleku eel välja valitud 4 kanalist retsepti. Ühe neist valis Henri välja ja see läks käiku. Aga ega teised saanud ka unustustehõlma vajuda - saab ka need tasapisi ära tehtud. Hetkel on seis 2:2. Siit tuleb siis see nt 2. Retsept on põhiliselt taas BBCGoodFoodist. Mina kasutasin:
6 kanakintsu
5 spl maskarponet (Vigalas toodetud)
1,5 spl peenekshakitud värsket rosmariini
2 küünt küüslauku
soola-pipart
100 gr prosciuttot
1/2 sidruni mahl
törts oliiviõli

Sega maskarpone, rosmariin, hakitud küüslauk, maitsesta. Topi iga kanakintsu naha alla (ära nahka ära tõmba, kergita ainult) lusikatäis segu. Maitsesta õrnalt soolaga ka kana. Mässi iga kana tihedalt prosciuttosse, nii et segu välja ei tuleks (tegelikkuses tuleb niikuinii, aga tegutse selle nimel, et seda võimalikult vähe juhtuks). Prae kuumas oliiviõlis mõlemalt poolt kanad, tõsta ahjuvormi ja küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures ca 25 min. Tõsta kanad välja, pigista kastmesse poole sidruni mahl, sega ja vala see kanadele. Krõbe ja maitsekas! Jällegi üks hea asi, mida külalistele pakkuda, sest kanad saab enne valmis teha ja "riietada". Siis külmas hoida ja pool tundi enne külalisi kiirelt pannile ja ahju. Voila!
PS! Ei kujuta ette, kui palju prosciuttot oleksin pidanud kasutama, et see maskarpone kanasse vangistada. Ja lisaks peaks vist leidma prosciutto, mis ei rebene (jumal teab, kas sellist üldse on).

Kommentaarid

Maarja ütles …
see oleneb minu meelest kõvasti kvaliteedist. kui ma meite külapoest ostan mingit odavamat varianti, siis miskit sinna mähkida on päris raske, samas lihuniku juurest toodu või otse mõne väiketegija käest saadu on ikka klass omaette. a selverist ostsin serrano sinki ja see oli täitsa kabe. st. ei rebenenud.
Juc ütles …
Vot kui tore, et kirjutasid. Nüüd tean ka teinekord paremat jahtida. Samas, siin Eestis on vist päris keeruline leida nt lahtiselt müüdavaid. Delicias oli, aga see läks hingusele. Sinu jutt külapoest ja kohaliust lihunikust paneb suu reisimise järgi vett jooksma :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga