Retseptikatsetused Oma Maitse juulinumbri tarvis

Sai Oma Maitse ajakirja jaoks tapase retsepte katsetatud. Ja nüüd, kui ajakiri juba poelettides, saan neilt ka siin blogiveergudel jutustada.

I katsetus oli lihtsad bruschetta´d tomati ja taheda pestoga

Vaja läheb:

2 väiksemat ciabatta-tüüpi saia
praadimiseks oliivõli
1 küüslauguküüs
4 pehmet ja magusat tomatit
punt basiilikut
50 g parmesani
röstitud metsapähkleid või seedermänniseemneid

Tahedas pestos pole oliiviõli. Vajalik maitsekooslus tekib hoopis lõppviimistlusel ja saiaviilude läbipraadimisel, et selle krõbedat pinda oleks mõnus küüslauguga hõõruda.
Poolita pikuti mini-ciabatta´d ning prae nende lõikepinnad oliivõliga mõõdukas kuumuses krõbedaks. Hõõru pinda kooritud küüslauguküünega, suru siis peale poolitatud tomatid. Purusta või haki juust, pähklid ja basiilikulehed ning puista saiadele. Nirista peale head oliiviõli, maitsesta musta pipra ning vajadusel soolaga. (OM)

Meie valmistasime bruschettasid väligrillil. Kasutasime Rimi ciabattat ja Parmigiano Regiano juustu. Pritsisime enne grillimist saia lõikepindu oliiviõliga, et saaks tulemus, nagu oleks oliiviõlis praetud. Kuna hetkel ei olnud veel saada väga pehmeid ja mahlakaid tomateid, siis grillisime ka neid veidi enne saiale vajutamist, samuti eemaldasime peale grillimist neil nahad. ma ei ole väga suures koguses parmesani fänn, nii et selle kogust vähendasime retseptis. Kõige peale panime rukolat. Väga meeldiv suupiste soojadeks suveõhtuteks jaheda veini juurde, sööjad kiitsid. Järgmisel korral panen tomati alla veel õhukese viilu prosciuttot!

II katsetuseks osutus tortilla roheliste ürtidega


Vaja läheb:

3 keskmist kartulit
1 mugulsibul
4 muna
peotäis basiilikut või spinatit
soola, musta pipart
praadimiseks õli või peekonirasva

Lihtne omletisugulasest „ühikaroog“ on mõnus amps, kui märkad olulist tehnoloogilist eripära – küpsed ja maitsekad köögiviljad segatakse hoolsalt lahtiklopitud munaga. Sel viisil toimides püsib see kopsakas omlett hästi koos.
Tükelda kartul ja sibul õhukeseks ning prae pehmenemiseni. Maitsesta sobivalt. Klopi kausis munad lahti ning lisa siis pisut jahtunud köögiviljasegu ning hakitud maitseroheline. Sega hästi läbi ning vala uuesti vähese õliga pannile. Prae mõõdukas kuumuses kaane all, kuni alumine pind on pruunistunud ja pealmine kergelt hüübinud. Keera siis taldrikut abiks võttes ümber ning pruunista ka teine pool. (OM)

Retsepti alguses vaadates tundus, et "seda toitu oleme ju aegade algusest teinud, kui keedukartulit üle on", aga nii see tegelikult ei ole. Tulemus oli hoopis parem ja ilusam kui tavaline "kartuli peale lahti löödud munad"! Kasutasime naabrimehe kanade mune, eeastimaiseid kartuleid ja koduaia spinatit. Tortilla tuli superilus kuldne ja seda oli lihtne ümber pöörata, võibolla andis sellise tulemuse munade korralik kloppimine ja vahepeal panni puhastamine-uuesti õlitamine.

Vot selline üritus siis sel korral! Oli täitsa tore, osaleks sellistes eksperimentides teinekordki!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga