Think pink - punase veini risotto, Virsiku-maasika puding ja Rose D'Anjou

Mind on pärast Nami-Nami kooskokkamise risotoülesannet haaranud täielik risotohaigus. Veidi kurb muidugi, sest umbes samal ajal, kui sain teadlikuks oma risotoarmastusest, sain ROLE abil teada ka oma riisitalumatusest. Nii ma siis teen ja sööngi risotot nö patuga pooleks. Tänase risoto võiks liigitada teema "kõil lihtne on geniaalne" alla. Ehk siis punase veini ja punase sibula risoto. Magustoiduks oli virsiku-vaarika puding, mille kõrvale sobis imehästi mu lemmikvein - Rose D'Anjou. Aga sellest veidi hiljem.
Risotot teha on lihtne nagu ikka, vaja läheb:
300 gr risotoriisi
1 kl kuiva punast veini
1 suur punane sibul
2 küünt küüslauku
1 spl võid
1 l köögiviljapuljongit
peotäis hakitud peterselli
riivitud parmesani juustu (asutasin 22 kuud laagerdunud Parmigiano Reggianot)

Haki sibul ja küüslauk, sulata potis või ja prae sibul-küüslauk klaasjaks. Lisa riis, sega hästi kuuma või-sibula seguga läbi. Lisa vein, lase keeda, kuni alkohol välja aurab, st ca 5 min. Hakka lisama kulbihaaval kuuma puljongit, jälgides, et järgmist enne ei lisa, kui eelmine kulbitäis on täielikult "kadunud". Kuumus peab olema madal. Toimi nii, kuni riis on veidi al dente. Lisa petersell, sega läbi, kuumuta veel veidi. Enne serveerimist riivi peale pool parmesanist, sega läbi ja teine pool parmesanist raputa risoto peale serveerimisel.

Magustoiduks oli siis mainitud virsiku-maasika puding. Esimesena nägin seda retsepti Oma Maitses (juuli 2008) ja kuna ma olen suur virsikusõber, siis otsustasin järele proovida. Täna otsisin selle retsepti välja ka BbcGoodFood kodulehelt, kust see retsept Oma Maitsesse jõudiski. Ainus vahe oli neil selles, et Bbc käseb peale panna creme fraiche'i ja Oma Maitse 50:50 vahekorras hapukoore-vahukoore. Käiku läks viimane. Omalt poolt lisasin maasikad (sest meie poodide virsikutes ei ole veel piisavalt maitset mu meelest) ja veidi fariinsuhkrut nõutud demerarale. Lisaks ei leidnud ma Rimist mandliküpsiseid, nii et käiku läksid Digestived, mis on muidugi täiesti teine teema. Kokkuvõttes tuli üks teine, aga väga hea dessert :)

Ühesõnaga, vaja läheb:
3 küpset virsikut
100 gr maasikaid
5 Digestive küpsist
200 ml vahukoort + 200 ml hapukoort
50 gr demerara suhkrut
50 gr fariinsuhkrut
Pane ahi grillrežiimil sooja. Eemalda virsikutel kivid ja viiluta viljaliha. Viiluta maasikad. Purusta küpsised käte vahel. Tõsta ahjuvormi põhja küpsised ja peale virsikud-maasikad. Kata vahukoorega segatud hapukoorega. Kõik virsikud-maasikad peavad olema kaetud. Riputa üle suhkrutega. Tõsta grilli alla niikauaks, et suhkur karamellistuks. Mul võttis see oma 15 minutit. Peaks valima suhteliselt paksu hapukoore ja veidi ka vahukoort vahustama, muidu kipub suhkur ära uppuma, nagu mul juhtus. :)
Naudi koos jaheda roosa veiniga!

Kommentaarid

Smilla ütles …
mul hakkas suu momentaalselt vett jooksma selle magustoidu peale:ppp täiega fännan igasuguseid magustoite - alates lihtsamatest lasteaias pakutavatest ja lõpetades peenematega, a la creme brule, jmt.
tegin eile plovi. jube hea, kui sul oleks nt see ka mõnikord teemaks v juba tehtud, saaks mõne nipi:) mul tuleb plov enamasti nii kuiv. pruunistan, hautan liha-porgandi-sibula, lisan ketsupi (eile kuulsin, et võib tglt kuumtöödelda ainult tomatipastat) ja jätan väheke hautamisvett ka alles. keedan riisi, lisan pannile ja praen natuke edasi. aga ikkagi jääb kuiv.
Juc ütles …
Mina jälle ise olen suurem soolasesõber, viimasel ajal on neid magusaid asju rohkem menüüsse tekkinud. :)
Aga plov... ära keeda riisi eraldi. Prae nt liha, siis juurde sibul, riivitud porgand, prae läbi, lisa keev puljong ja siis riis. Ja lase nii kaua haududa, kuni riis-liha pehme ja toidus veel vedelikku ka soovitud koguses. Äkki on abiks! :)
Smilla ütles …
absoluutselt on abiks!
proovin riisi samas hautada... ;)

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Vana-vanaema pannišašlõkk

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Portugali kreemikoogid, pastéis de nata