Vapiano - koht, kus saab šikilt järjekorras seista ***

Mõne aja eest külastasime esimest korda sellist rahvusvahelisse ketti kuuluvat Itaaliapärast söögikohta, nagu Vapiano. Võtsin jupp aega sinna minemiseks hoogu... kuidagi hirmuäratav on, kui kuuled, et tegemist on ketiga. Meenuvad McDonalds, Hesburger... Uudishimu sai seekord õnneks võitu.

Peab ütlema, et mõnus koht. Sisekujundus on šikk ja modernne. Õhku jagub, ruumi ka. Klaasseinad annavad sellist... suurlinnahõngu. Hinnad on normaalsed, nt pastasid saad valida 4-s erinevas hinnaklassis 50, 75, 100 ja 125 eek eest. Portsud igal variandil ühtaselt kopsakad, hind oleneb pastakastmes sisalduvatest toiduainetest. Võtsime pastat, Granchi di fiume (merivähikaste vähisabadega) ja Scampi (hiidrevetid, kirsstomatid ja köögiviljad). Mõlemad olid väga maitsvad, aga erilise elamuse jättis see esimene. Ülimaitsev! Võtsime ka Caprese salati, aga see ei olnud midagi erilist, terve mozzarellapall keskel, terved kirsstomatid ja basiilikulehed äärtel, oliiviõli peal, maitsesta ise kui tahad :). Maitsestamise seisukohalt on lahedad laudade keskel kasvavad tüümiani ja basiilikupotid, kust saab ise naksata. Loomulikult ei puudu laudadelt ka oliiviõli ja balsamico. Pastaportsud olid nii suured, et magustoitudeni me ei jõudnud seekord. Ja kui kohalik värske pasta meeldima hakkas, saab seda ka koju kaasa osta!

Kui nüüd viriseda ka veidi, siis... pastalettide taha tekivad järjekorrad. Ja päris pikalt läheb. Selliselt püstijalatellimise kohalt eeldaks küll veidi kiiremat teenindust.

Ühesõnaga, igati kobe koht stiilseks ja maitsvaks toitumiseks!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Vana-vanaema pannišašlõkk

Troopiline toorjuustukook laimi ja passioniviljaga