Värvilised suveõied - õlletaignas

Kui ühte toitu on nii kaua planeeritud ja tema kallal vaeva nähtud - kõigepealt vesistatud mitmeid raamatuid lugedes, siis kõrvitsataimi ette kasvatatud (ok, seda vaeva nägi minu eest minu kallis ema), kõiki neid lugematuid kastekannutäisi vett veetud (ok, seda vaeva näeb viimasel ajal minu eest ilmataat) ja viimasel ajal tervet krunti vallutada soovivate kõrvitsataimedega võideldud, siis ei kavatsenud ma ju ometi piirduda ühe kõrvitsaõieroa katsetusega. Niisiis, retsepti põhiidee on Marlena di Blasilt, kes kirjeldab õite praadimist õlletaignas nii oma Toskaana- kui Veneetsiateemalises raamatus.

Vaja läheb:
hulk (suvi)kõrvitsaõisi
hulk kressiõisi
õlut (kasutasime premiumi)
nisujahu
soola
õli (kasutasime rapsiõli)

Sega jahu ja õlu ühtlaseks taignaks, kontsistents võiks olla nagu vedelamal pannkoogitaignal. Aja õli kuumaks, kasta õis taignasse, prae mõlemalt poolt pruuniks ja pane köögipaberile nõrguma. Raputa peale maitse järgi soola.

Ülihea snäkk. Eriti hästi läks alla kuiva valge veiniga. Kusjuures, pean mainima, et minu eriliseks lemmikuks osutusid kressiõied. Igatahes, järgmisel korral eelistan õlletaignat minu eelmisel korral kasutatule.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Vana-vanaema pannišašlõkk

Punase läätse ja sealiha hautis

Portugali kreemikoogid, pastéis de nata

Kõige parem rabarberikook läbi aegade