Cantuccipõhjal kohupiimakook virsikutega

Säästuaeg, säästuaeg! Ehk siis, kõik tuleb kasulikult ära kasutada.
Nimelt tegime eelmisel nädalal cantuccisid (Toskaanast pärit kõvad mandliküpsised, mida kastetakse Vin Santosse ning süüakse desserdina) mandlite ja tumeda šokolaadiga. Cantuccid peavad olema kõvad. Ja nii nad olidki. Nii kõvad, et mulle see asi kohe mitte ei istunud. Igatahes purustasin cantuccid küpsisepuruks (ja sain sellest suurest saagimisest hiiglasliku villi, saate aru, kui kõvad nad ikka olid) ning küpsetasin nad kohupiimakoogiks. Mandli ja šokolaadine krõbe põhi oli väga maitsev ja tuntavalt eriline. Aga sama kooki saab muidugi teha ka muude küpsistega. Vaja läheb:

hulk küpsiseid (purustatud)
100 gr võid (toasooja)
virsikupoolikute kompott
200 gr kohupiima
2 muna
3 spl hapukoort
maitse järgi suhkrut
2 spl sidrunimahla

Sega purustatud küpsised ja või ühtlaseks massika ja pressi lahtikäiva vormi põhja. Lõika virsikupoolikud sektoriteks ja laota üle koogipõhja. Sega ühtlaseks kokku kohupiim, munad, sidrunimahl ja hapukoor. Vala virsikutele ja silu koogi pind ühtlaseks. Küpseta 200 kraadises ahjus kuni kohupiimasegu on tahkunud ja veidi kollakas. Lase jahtuda ja serveeri.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kahupea arvab, et hea mõte seismajäänud kraam ümbertöötada.
Pille ütles …
Tervist!

Esiteks ütlen, et Sul on väga tore blog - head retseptid, vahvad emotsioonid ja ilusad pildid. Sattusin korra kogemata sirvima ja nüüd hakkan tihedamaks külastajaks. :)
Ise alles alustan oma kokanduslikke katsetusi ja tahaks ehk varsti seda lihtsat kohupiima-virsikukooki teha proovida.. igaks juhuks küsin aga, millsed küpsised Sinu arust hästi põhjaks sobiksid? Ma tean, et kookides tavaliselt kasutatakse Digestive'i omi, aga kas nt kakaoga Selga küpsised või mingid sellised tavalised on ka okei? Või on seal ikka mingi vahe sees, mida võhik ei jaga :).

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco