Turbakook marjadega kodumaisteks pühadeks

Mulle tundus millegipärast, et vastlapäeva ja Eesti sünnipäeva tähistamiseks peaks tegema midagi kohupiimast. Alguses olid mõttes tuuletaskud. Kuna neid on siin lähinädalatel juba paar korda tehtud, siis otsisin midagi uut. Ja leidsin Nami-Namist turbakoogi. Nimi tundis igati eestipärane ja kook sisaldas kohupiima. Nii ta ette võetud saigi. Selle koogi juure son eriti huvitav see, et tainas läheb külmikus kõvaks ja siis tuleb see vormi sisse riivida :). Mina lisasin kirsse, aga kindlasti sobivad ka muud hapukad marjad. Vaja läheb:
Põhja jaoks:
170 g võid
1 väike muna

Täidise jaoks
2-3 väikest muna
meelepärases koguses meelepäraseid marju

Sega sulavõi ja suhkur, lisa kakaopulber, jahu ja muna. Sõtku tihe mass, jaota kaheks ja vormi kaks ümmargust palli. Pane külma tahenema (seda võib ka eelmisel õhtul teha). Täidise jaoks vahusta munakollased ja suhkur tihedaks vahuks, mikserda juurde kohupiim ja jahu. Viimasena lisa ettevaatlikult eelnevalt vahustatud munavalged. Võta külmkapis tahenenud-kõvenenud tainapätsid. Riivi üks tainapäts küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile koogi aluspõhjaks. Kata kohupiimaseguga, puista kohupiimasegule marjad ning riivi peale teine tainapäts - jälgi, et koogi pind oleks ühtlaselt riivitud seguga kaetud. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Lase enne serveerimist jahtuda - siis on kook maitsvam.

Kommentaarid

Tullia ütles …
Mind ahvatleski seda kooki tegema taigna riivimise osa. Ilus säbrune jäi pealt.
Juc ütles …
Tullia, kusjuures mind vist ka :). Kuidas sa ikka valid nende tuhandete võimalike kohupiimakookide vahelt, midagi erilist peaks olema. Ja nimi ja riivimine olid piisavalt erilised!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga