Aasia hõnguga kerge kurgisalat

Mul ei ole tihtipeale ideid kergete salatite osas, mis sobiks prae kõrvale. Kurk on üks tänuväärne köögivili, mida isegi Eestis kõlbab aasta läbi osta. Aga sellel kurgisalatil on väike Aasia konks küljes, mis lisab värskust ja vürtsi. Kuna maitsed ei ole väga tugevad, siis sobib täitsa hästi ka mitte-Aasta toitude juurde. Suurematest poodidest saab sidrunheina ka kätte, ma usun. Vaja läheb:pikk kurk
jupp kooritud viilutatud ingverit
värskeid koriandri lehti
värskeid mündi lehti
jupp sidrunheina
oliiviõli 6 spl
riisiveini äädikat 3 spl
1 tl suhkrut
musta pipart
2 spl sojakastet

Valmista kaste segades kokku oliiviõli, sojakaste ja äädika ning valades selle ingveriviilude, sidrunheinatükkide ja suhkru peale. Sega ja jätta pooleks tunniks maitsestuma. Koori kurk, lõika pikuti õhukesed viilud. Pane kurgiviiludele värske koriandri ja mündi lehed. Vala kaste läbi sõela salatile. Raputa peale musta pipart! Bon appetit!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Mul oli nii suur isu proovida, aga ühtegi rohelist heina polnud võimalik hankida. Tegin siis ainult ingver pluss maitseained ja sojakaste, äädikas. No väga hea sai.Eriti hästi sobis lihaga pannkookidega. Homme lähen kindlasti kaugemale poodi õigeid asju otsima. Suur tänu! Tervitused Kahupealt.
Juc ütles …
oi kui tore, et meeldis. Proovi kindlasti ka koos rohelistega ära, aga ära koriandrit liiga palju pane, kui harjunud ei ole temaga, siis ei pruugi meeldida kui ülearu on. Võta heaks!
Eva ja CO ütles …
Proovisin ka selle aasia hõnguga kurgisalati ära ja pean ütlema, et SUPER! Uskumatu, et kurgist saab midagi nii erilist teha. Tervitades, Eva-U
Juc ütles …
Oi, kui tore, et nii meeldis. See on tõesti uskumatu, et kurki nii eriliseks nii lihtsalt annab teha :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Vana-vanaema pannišašlõkk

Punase läätse ja sealiha hautis

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi