Järjekordne jäätis - värske mündi ja laimiga

Nagu näete, ma tõepoolest nüüd tean, kui maitsev on omatehtud jäätis. Sel korral valmis taas jäätis, mida teiega jagada soovin - värske peenekshakitud mündi ja laimi seest pigistatud mahlaga. Põhiretsept on nagu eelmiselgi korral, vahe on lihtsalt maitsestamises. Nii et vaja läheb:
400 ml vahukoort
1 purk magusat kondenspiima
maitse järgi laimimahla
hästi hästi peeneks hakitud 1 kl värskeid mündilehti

Vahusta vahukoor, sega sellesse toasoe kondenspiim. Vahusta veelkord läbi. Enne mündilehtede hakkimist pigista neile laimimahla, et nad mustaks ei läheks. Haki nii peeneks, kui oskad, viitsid ja tahad. Lisa laimimahla jäätisesegule kuni soovitud hapukus on saavutatud. Laimi ja kondenspiima kooslus võib liigse mahla puhul väga vängeks minna, aga võibolla sulle just nii meeldibki. Nii et maitse asi. Lisa mündilehed, nende maitset on tunda rohkem peale jäätise valmimist, kui maitse lehtedest jäätisesse ühtlaselt laiali on läinud. Pane jäätisesegu madalasse laia anumasse ja sügavkülma. Sega korralikult läbi peale 1 tundi, siis veel paar korda pooletunniste vahedega.
Serveeri koos riivitud tumeda šokolaadiga, maitseb mündi kõrvale suurepäraselt!


Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Nii ilus ja kindlasti hea ka! Sa kohe oskad panna teistel suu vett jooksma. Peaks ka ikka proovima ise jäätist teha, aga tuleb vist oodata veidi soojemaid ilmasid. Mul talvel ei tule just väga tihti jäätise isu peale.
Mari
Juc ütles …
Oi aitähh komplimendi eest, Mari. Ma arvan ka, et see jäätise tegemine tasub end kuhjaga ära!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga