neljapäev, 25. juuni 2009

Kahe šokolaadi fondant - kiirgurmee!

Mulle kohutavalt maitseb šokolaadifondant, plombiiri ja maasikate või vaarikatega ... Mmmm....
Vabandused kehva fotokvaliteedi pärast, "varastasin" selle pildi võõrustajate fotokast :)
Inglismaalt lahkudes sain Gillianilt kaasa ühe retsepti, kuidas "petta" külalised ära - teha ise imekiire dessert, samas panna külalised arvama, et tegu on suure kunstiteosega. Mina kavatsen seda saladust teiega siin jagada. Ise ma seda hõrgutist kodus teha ei saa, sest mul ei ole mikrolaineahju. Nii et mina ise pean ikka vanaviisi edasi läbi ajama. Aga kel mikro olemas, neile soovitan soojalt. Pakkusin meie viimasel Campo Grande õhtul seda desserdiks ja kõik mõmisesid! :)

Vaja läheb:
125 gr võid
75 gr suhkrut (või muscovado suhkrut)
2 muna
200 gr sulatatud tumedat šokolaadi
100 ml vahukoort
25 gr jahu
1/4 tl küpsetuspulbrit
75 gr tükeldatud valget šokolaadi

Sega või suhkruga kreemiks. Lisa sulatatud šokolaad ja vahukoor, mikserda mõned minutid. Sega juurde jahu, küpsetuspulber ja valge šokolaad. Määri 4-5 ramekini võiga kokku, pane šokolaadisegu neisse sisse. Kata kõik vormid toidukilega. Küpseta mikrolaineahjus ca 4 min. Tõsta vormid välja, augusta kiled ja jäta mõneks minutiks lauale järelküpsema. Võta kile ära ja kalla koogikesed taldrikutele. Serveeri jäätise ja maasikatega!

reede, 12. juuni 2009

Mango-toorjuustukook Rodrigo kokaraamaturiiulilt

Brasiilia on puuviljaparadiis. Ja mangod on juba ammu minu ühed lemmikumad troopilised viljad. Niisiis otsustasin otsida ühe hea mangokoogi retsepti. Võtsin selle ülesande käsile, kui peatusime uhkes Leblonis Rodrigo juures, kelle riiulilt leidsin palju kohalikule köögile pühendatud kokaraamatuid. Väiksed muudatused sisse ja siit ta tuleb. Praegune perenaine tahtis kindlasti retsepti, nii et suure tõenäosusega saab sellest koogist nüüd "Cuca de manga da Juta" :).
Vaja läheb:

200 gr maisiküpsiseid (võivad olla ka muud küpsised, nende maisiküpsiste maitse, mida kasutasin, ei erinenud meie omadest millegi poolest)
100 gr võid
2 spl suhkrut

390 gr kondenspiima
200 ml mangomahla
400 gr toorjuustu (mina kasutasin mascarponet)
5 muna

90 g suhkrut
240 ml mangomahla
1 küps mango või purk mangokonservi


Peenesta küpsised, sega või ja suhkruga ühtlaseks massiks. Vajuta lahtikäivasse vormi põhja ja külgedele.
Vala potti mangomahl ja kondenspiim. Keeda paksemaks. Vahusta munad eraldi kausis. Vala pidevalt mikserdades munadele juurde kondenspiimasegu. Mikserda paar minutit ja lisa toorjuust. Mikserda 10 min. Vala segu vormi. Küpseta 160 kraadi juures 40 min või kuni täidis on tahenenud. Lülita ahi välja ja jäta kook veel 30 minutiks sooja ahju.
Pane kook paariks tunniks külmkappi.
Keeda suhkrust ja mangomahlast siirupine vedelik. Jahuta vedelik maha. Lõika mango tükkideks ja nõruta. Kata kook mangotükkidega ja vala peale siirup. Serveeri!