Jupike Jaapanit - soe enokiseente salat sojakastme ja hernevõrsetega

Vahel tuleb inspiratsioon nagu välk selgest taevast. Hetkel, kui ma oma palavalt armastatud enoki seened poes kätte võtsin, oli selge, mis nendega teha tuleb. Nii et enne, kui asun Vietnami tom rime ja luc lace meisterdama, tuleb hoopis üks jaapanipärane roog - soe enokiseente salat sojakastme ja hernevõrsetega. Ega ta päris kohatu sel hetkel polegi. Juba paari kuu pärast oleme ise Jaapanis kohal ning ettevalmistused selleks käivad juba täie hooga. Jääb vaid loota, et meil piisavalt ressursse jagub kõigi sealsete hõrgutiste proovimiseks (kuigi, kuulsa mürgikala fugu jätab vabatahtlikult proovimata, selles pidi niikuinii rohkem adrenaliini kui maitset olema).
Sooja seenesalatit, mida teile täna pakun, sobib hästi süüa kergeks lõunaks, kuid veel enam sobib see ma usun ühele aasiahõngulisele õhtusöögile marineeritud kala- või kanavarraste kõrvale! Vaja läheb:

Vaja läheb (2 inimesele):
2 keskmise suurusega kartulit
100 gr enoki seeni
1 keskmise suurusega sibul
musta pipart
4 spl sojakastet
suur peotäis hernevõrseid
2 spl õli
Soovi korral maitsestamiseks marineeritud ingverit ja veel veidi sojakastet

Koori kartul ja riivi hästi suureaugulise riiviga peenteks ribadeks. Lõika sibulast pikad peened ribad. Eralda enokid üksteisest. Murra hernevõrseil rootsud alt lühemaks. Aja pannil õli kuumaks, prae kartuli- ja sibularibad kergelt läbi. Lisa seened ja prae kõike koos veel veidi. Maitsesta musta pipraga ning lisa sojakaste. Sega ja prae, kuni köögivili on valmis, kuid siiski veel meeldivalt krõmpsuv. Lisa hernevõrsed, sega läbi ja eemalda pann tulelt. Kui soovid, tilguta üle ingveriga maitsestatud sojakastmega.
Oi-shii de-su! (Küll maitseb hästi)

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Vana-vanaema pannišašlõkk

Kõige parem rabarberikook läbi aegade