Uskumatu piprahärg

Vaat see piprahärg, millest täna kirjutan, on eriline nii mitmeski mõttes. Esiteks on see lihtsalt uskumatult maitsev ja see on ka kõige olulisem, ma leian. Teiseks on lihtsalt arusaamatu, kuidas saab midagi nii maitsvat välja tulla pea olematute ettevalmistuste tulemusena. Ja kolmandaks on muidugi kohutavalt lahe, mismoodi see retsept esmalt Pärnu Jahtklubist riburadapidi Tuulini jõudis, kes seda omakorda lahkelt meiega jagas. Täpsemalt saabki sellest lugeda siit, Tuuli piprahärja postitusest. Topelt ei kärise ja sellist fenomenaalset rooga tulebki aina ja aina korrata, et see võimalikult paljusid inimesi rõõmustama satuks.

DSC_0332

Vaja läheb:
lihaveise sisefileed
vähemalt viit erinevat sorti pipart (näiteks musta, valget, roosat, rohelist ning tsillipipart)
soola
serveerimiseks röstsaia, hakitud sibulat, hakitud marineeritud kurki, Prantsuse sinepit

Puhasta veisefilee kelmetest jms. Sega kokku piprad. Lisa samasugune kogus soola, kui Sul piparde segu on. Veereta liha soola-pipra segus ja suru nii palju seda maitseainesegu lihale külge kui õnnestub. Paki liha tihedalt toidukilesse ja pane ööpäevaks külmkappi. Peale seda tõsta liha veel 2-3 päevaks sügavkülma laagerduma.
Tõsta liha veidi enne serveerimist tavalisse külmkappi ja lõika hästi õhukesed viilud. Serveeri röstsaial koos marineeritud kurgi, hakitud sibula ja Prantsuse sinepiga.

Elamus on garanteeritud!
Aitäh Tuulile, Jahtklubile ja saladuslikule retseptitoojale!

DSC_0347

Kommentaarid

Tuuli ütles …
Jessas kui lahe, et sul samamoodi piprahärg jalad alt niitis! Järelikult ei ole mingi minu kiiks vaid ikka toit ise on lihtsalt super. See saladuse ilmsiks tulemine jääb mulle tõenäoliselt üheks blogipidamise tipphetkeks. Ausalt! Nii südantsoojendav ja armas oli pooleaastase nihkega ja eelnevate oma peaga tehtud ebaõnnestunud katsetustega piprahärja valmistusviisiga lähemalt tutvuda.
Profa ütles …
Peab tunnistama et ka minu sügavkülmas on kindel koht soolas-pipras veeretatud ja toidukilesse mässitud sisefileel.
Juc ütles …
Just, niitis jah jalust, Tuuli! Unustasingi postitusse kirjutamata, et kui ma üksi kodus olles seda piprahärga maitsesin, siis olin niisuguses vaimustuses, et helistasin abikaasale, et tulgu ruttu poest tagasi, mina ei jõua ära oodata, et sellist maitseelamust jagada saaks!
Profa, Sinust kui suurest lihasõbrast võiks seda täitsa oodata :).
Profa ütles …
Kuigi sügavas ei saa kah asju lõputult hoida, töötab selline söök ka väga edukalt rubriigis "mida pakkuda ootamatule külalisele"
Juc ütles …
Jube hea mõte, Profa. Nii ma nüüd teengi. Sibul, hapukurk, sai ja sinep on enamasti niikuinii kodus olemas. Külm vein samuti!
Anonüümne ütles …
Oli tõesti väga väga maitsev. Olen õnnelik, et mul ikka sageli õnnestub sinu hõrgutistest osa saada. Kahupea
Juc ütles …
Kahupea, teie juurde jõudis kahjuks ainult liha ilma lisanditeta. Ja kui see juba maitses, siis... järgmisel korral luban teile piprahärga koos kõige juurdekuuluvaga. Nii tore teiega hõrgutisi jagada, tahaks palju tihedamini seda teha! :)
Anonüümne ütles …
Sõin seda härga just Jahtklubis nädalapäevad tagasi. Pean kahjuks ütlema, et ei olnud midagi erilist. Olin Tuuli jutu peale täitsa leilis, kuid maiteelamust ei saanud. Proovin nüüd ise teha. Katrin
Juc ütles …
Oi kui kahju, Katrin, et oodatud elamus saamata jäi. Proovi enne lõplikku hinnangut tõesti ise ka ära, äkki tuled siiski veel meie parteisse :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga