Vanillikaunale lükitud grillitud kammkarbid passionivilja vinegretiga

Kisub pidulikuks. Jõulupidude aeg ongi märkamatult kätte jõudnud. Lisaks ohtratele vürtsidele hakkavad toidud aina peenemaks minema ja delikatessid võetakse kapist välja. Kas pole nii? Kammkarp on minu meelest alati pidulik, alati lihtne valmistada ja alati kindla peale minek. Kui just kuumutamisega hoogu ei satu ja teda nätskeks ei küpseta. Mina valmistasin seekord vanillikauna otsas grillitud lugematu hulga pisikeste vanilliseemntega kaetud kammkarpe, mille juurde sobib võrratult hapukasmagusa troopilise maitsega passionivilja vinegrett. No ka pole mitte ütlemata pidulik? Ja valmib vaid mõne hetkega. Veel kiiremini kaob see delikatess aga taldrikutelt, seda võin ma kinnitada.

DSC_0567

Vaja läheb (eelroaks 4-le):
12 kammkarpi (ainult valge kammkarbiliha)
4 vanillikauna
2 passionivilja
3 spl extra virgin oliiviõli
1 spl valge veini äädikat
soola ja pipart

DSC_0562 DSC_0576

Tee nii:
lõika vanillikaunad pikkupidi pooleks ja kraabi kõik seemned kaussi. Sega seemnetega kokku 2 spl oliiviõli. Patsuta kammkarbid köögipaberiga kuivaks ja sega õli-vanillisegus kuni kõik on kaetud. Jäta umbes 15 minutiks marineeruma.
Torka igast kammkarbist hambaorgiga auk läbi. Kui kohe pooliku vanillikaunaga suruda, võib kammkarp laiali laguneda. Jaota kammkarbid vanillikaunapoolikute vahel ära ja kasuta kaunu nö grillvarrastena. Raputa igale vardale kergelt soola.
Kuumuta kuiv pann või grill. Prae kuumal pannil kammkarbivardaid mõlemalt poolt paar minutit, kuni need saavad pealt kuldse värvi ja liha pole enam poolläbipaistev, vaid valge. Või tee sama kuuma grilli kohal.
Kastme valmistamiseks sega passioniviljade sisu 1 spl oliiviõli ja 1 spl valge veini äädikaga. Maitsesta vähese soola ja musta pipraga.
Serveeri kammkarpe kohe passionivilja vinegretiga! Sellise roa juurde sobib suurepäraselt üks jahe ja mullitav šampanja!
/retsept prantslanne Marie blogist Marie Framboise raconte des histoires de papilles/

Kommentaarid

Juc ütles …
just nii ongi, Kairi! :)
Eva ja CO ütles …
Ah, Juc kui ilus ja isuaratav see k6ik valja naeb! Nagu päike! Mul on suur kiusatus neid juba täna katsedada. Kui kraami kokku saan, siis teen ära! :)

Matsuvad musid,
Eva-U
Juc ütles …
Aitäh, Eva! No Sul ei tohiks asjade kokkusaamisega seal Londoni imedemaal probleeme olla :). ja kammkarbid on ka teie perele vist väga mokkamööda?! Juc
Piret ütles …
Oh, imeline! Asjade kokkusaamisega pole suuremat muret isegi siin lörtsisel põhjamaal. Seda peab kohe saama ja tõepoolest pidude aeg on ju alanud:)
Juc ütles …
Piret, Sul on vist õigus. Viimasel ajal on isegi Tartus olnud kammkarpe ja passionivilju samuti. Asi edeneb õnneks! Anna siis mullegi märku, kuidas meeldis!
Anonüümne ütles …
Esimene mõte, kui facebookis pilti nägin, oli et Juc on mingeid erilisi lilli pildistanud.
Retsept tundub tõesti lihtne ja hea.
Kahupea tervitab!
Juc ütles …
Kahupea, kammkarbid ongi nagu lillekesed merest :), eriti veel kui neile passionivilja peale panna ja vanillikauna otsa ajada! :) Tervitused vastu!

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Vana-vanaema pannišašlõkk

Portugali kreemikoogid, pastéis de nata

Punase läätse ja sealiha hautis