Dashi- ja wasabikastmes kammkarbi salat

Kui juba kergete salatite ja Jaapani köögi (täpsemalt sushi, vt Umami Facebooki lehele) lainele läks, siis liidan üks ja üks kokku ja saan kolm - midagi maitsvat, kerget ja jaapanipärast. Täpsemalt dashi- ja wasabikastmes kammkarbi salati. Kõlab väga peenelt, aga tegelikult on kõik lihtsamast lihtsam, kui dashi (Jaapani kalapuljongi kontsentraat) ja wasabi kodus olemas on. Kammkarpide asemel võib vabalt kasutada ka näiteks krevette.


Dashi poached scallop salad with wasabi dressing


Ma olen hetkel joovastuses ja ilmselges üledoosis kõigist põnevatest etnilistest maitsetest, sest meil oli õnn külastada sel nädalal sellist Brüsselis toimunud messi nagu Ethnic Foods Europe. Saime näha ja proovida tervet armeed maailma maitseid ning lisaks veel uusi väärtuslikke kontakte, mille tulemusi saate loodetavasti varsti Umami virtuaalsetel lettidel uudistamas käia. Isegi prantsuse keelt sai harjutatud, sest mõned Põhja-Aafrika tootjad ei olnud valmis meiega inglise keelt rääkima ja pean suure heameelega ütlema, et need paar aastat Luksemburgis on end niipalju igatahes ära tasunud, et messijutud saab aetud ja kontaktid loodud! Messil saadud emotsioonidest laetud, läksime ööbima imekaunisse Brugge linna, aga sellest kõigest koos piltide ja emotsioonidega mõne aja pärast! Seni seikleme Jaapanis ja sööme jätkuvalt salateid!



Vaja läheb:
2 spl sidruni mahla
1 tl wasabit
30 ml toiduõli
soola, pipart
2 tl dashipulbrit
1 l vett
12 kammkarpi (lõika ristipidi iga kammkarp kolmeks viiluks) või asenda krevettidega
120 g värskeid salatilehti (idee on pärit Food&Wine ajakirjast, kus soovitati mesclun segu, mis sisaldab enamasti rukolat, lehtsalatit, friseesalatit, aed-harakputke, vahel ka spinatit jm)
3-4 tl seesamiõli
1 tl sojakastet
Dashi poached scallop salad with wasabi dressing 3


Tee nii:
Sega kausis sidrunimahl, wasabi ja õli. Maitsesta soola ja pipraga.
Sega potis kokku dashi ja vesi ning aja keema. Lisa kammkarbid ja keeda ca 1-1,5 minutit, kuni need kergelt läbipaistvaks muutuvad. Kurna ja kuivata köögipaberiga. Vala kammkarpidele pool varem valmistatud kastmest ja sega läbi.
Lisa ülejäänud kastmele seesamiõli ja sojakaste. Vala kaste salatileh´tedele ja sega kergelt läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Säti kammkarbid taldrikule, puista üle salatilehtedega ja serveeri.
Food&Wine soovitab, et siia juurde sobiks hästi üks Lõuna-Aafrika Sauvignon Blanc!

Kommentaarid

Eva ja CO ütles …
Nimi on nii uhke, et tundub suisa uskumatu, et tegelikult on tegemist lihtsalt valmiva roaga. Aga paistab, et nii see on :) Külmemal aastaajal ei ole mul erilist salati-isu, sest kui niigi on külm, siis tahaks midagi sooja suhu pista. Nüüd aga, kui kevad juba uksest ja aknast sisse pressib, lähevad salatid kindlasti käiku!
Maru lahe, et toidumess nii põnev oli ja eriti kift, et teie prantsuse keel juba nii hea on, et saate lausa ärijutud aetud. Palju õnne! Ootan siis uusi ja põnevaid maitseid Umami ja blogi veergudel. Loodetavasti on meie siinne tai-pood ikka Umami tasemel ja suudab mind kõige vajalikuga varustada. Muidu peate küll oma tarnepiirkonda laiendama hakkama ;)

Rõõmsate terivtustega,
Eva-U
Juc ütles …
Eva, selles on Sul tuline õigus, et selliseid väga lehelisi salateid külmal ajal üldse ei taha. Aga nüüd kui päike paistab, on nad täitsa omal kohal. Usun, et teie Tai-pood on igati tasemel, aga huvilistele saadame välismaale ka :), Hispaaniasse läks juba üks pakk teele! :). Tervitame vastu!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga