Mayade vürtsisegus marineeritud romsteek grillitud köögiviljadega

Vaat see on nüüd minu täielik lemmik - romsteek. Tsiteerin jälle Liivimaa Lihaveise kodulehte, kus on kirjas nii: Riikides, kus veiseliha on väga populaarne, on need kaks (romsteek ja küljesteik) hinna ja kvaliteedi suhtelt soodsad tükid kõige rohkem tarbitavad steigid. Tulemus, grillitud romsteegist lõigatud viilud, olid just nii pehmed ja mahlased, nagu ma ühelt healt veiselihalt ootaksin. Mulle tundub, et veiselihakatsetustega alustamiseks sobib romsteek eriti hästi just seetõttu, et oht hea lihatükk kuivaks ja nätskeks küpsetada, on väiksem, kui mõne õrnema tüki puhul. Aga see on puhtalt minu isiklik arvamus. Ka soovitatakse romsteegi puhul liha enne küpsetamist marineerida, aga see just asja põnevaks teebki, kas pole?

Minu romsteek maitsestus terve öö marinaadis, mis oli kokku segatud Mayade maitseainesegust ja oliiviõlist. Eriti põnevaks teeb selle maitseainesegu fakt, et inspireerituna Mehhiko köögist tuntud molest, leiab sellest lisaks Penja piprale, akaatsia seemnetele, rosé piprale, voatsyperifery piprale, rosmariinile ja suhkrule ka naturaalset kakaod. Ja just see sobib veidi mehisemale romsteegile nagu valatult! Juurde sai grillitud paprikaid ja suvikõrvitsaid, millele pärast oliiviõli peale tilgutasin ja grillitud vürtsidega meresoolahelbeid peale raputasin!

DSC_2128

Vaja läheb:
3 spl oliiviõli
meresoolahelbeid
serveerimiseks eri värvi paprikaid, suvikõrvitsat ja grillitud vürtsidega meresoolahelbeid

DSC_2110
Tee nii:
Sega kokku Mayade vürtsisegu ja oliiviõli. Hõõru saadud segu lihatükkide sisse. Kata liha toidukilega ja lase neil ca 30 minutit toatemperatuuril marineeruda. Tõsta liha ööseks (või vähemalt paariks tunniks) külmkappi.
Tõsta liha toatemperatuurile ca 1 tund enne küpsetamist. Aja grill kuumaks ja küpseta lihatükke mõlemalt poolt 4-5 minutit (või vähem, kui Sulle meeldib tõeliselt punane liha). Samal ajal grilli küpseks paprikatükid ja suvikõrvitsaviilud.
Tõsta liha lõikelauale, puista üle meresoolahelvestega. Lõika lihast ca 0,5 cm paksused viilud. Sega köögiviljad kausis kokku vähese oliiviõli ja grillitud vürtsidega meresoolahelvestega. Serveeri liha koos köögiviljadega. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco