Musta seesami ja mangoga toorjuustudessert lilleõitega

Vastlad ja sõbrapäev seljataga, aga veebruari tähtsad sündmused pole kaugeltki mitte ühelpool. Järgmisel nädalal on meie kallil kodumaal sünnipäev ja sel puhul võiks ju lauale panna midagi erilist.

Minu jaoks tehti see ülesanne sel korral kohe eriti lihtsaks - Dansukker varustas põnevate suhkrutega ja ette anti pidulik Nvy Passionfruit sparkling vahuvein passioniviljaga. Tean juba oma varasematest kogemustest ja ohtratest reisidest soojadele maadele, et üks meie pere täielikke lemmikuid, passionivili ehk grenadill, sobib suurepäraselt teiste eksootiliste viljadega (nagu nt mango) ja igasuguste peenemat sorti magustoitudega. Ja kuna Eestimaa sünnipäevale mõeldes oli mul soov valmistada midagi erilist ja ilusat, siis sündiski selline paarike - Musta seesami ja mangoga toorjuustudessert lilleõitega + Nvy passionfruit sparkling!

musta seesami ja mangoga dessert lilleõitega

Vaja läheb (4 suurt pokaali või 8 väikse jaoks):

*100 g Digestive küpsiseid

*400ml mangopüreed
*4 želatiini lehte
*1/2 tl yuzu koort (või asendada riivitud laimi koorega)

*170g maitsestamata toorjuustu
*200ml vahukoort
*2 spl sidruni mahla
*1 vanillikauna seemned

*söödavaid kuivatatud lilleõisi (nt rukkililled, saialilled, roosi õielehed vms)

Tee nii:
purusta küpsised peeneks ja ühtlaseks. Sega juurde musta seesami kreem kuni kogu mass on ühtlast tooni. Lisa muscovado suhkur ja sega läbi. Jaota saadud küpsisesegu pokaalide vahel ära ja suru kergelt pokaali põhjale kokku. Muscovado annab desserdi alumisele kihile karamellist mekki. Pane želatiinilehed külma vette umbes 4-5 minutiks ligunema. Kuumuta potis mangopüree. Tõsta pott tulelt, pigista želatiinilehtedest ülearune vesi välja ja sega need kuumutatud mangopüreesse kuni nad täielikult sulavad. Sega juurde yuzu koor (või laimi koor). Jaota mangosegu pokaalide vahel ära. Tõsta pokaalid min 3 tunniks külmkappi, et mangopüree tarretuks.
Sega kokku vahukoor ja ekstrapeen suhkur. Vahusta pehmeks vahuks, lisa toorjuust, sidrunimahl ja pikkupidi poolitatud vanillikaunast kraabitud vanilliseemned. Vahusta mikseriga veel veidi, kuni saad õhulise toorjuustukreemi. Jaota kreem pokaalidesse. Puista igale pokaalile värvilisi kuivatatud lilleõisi. Serveeri kohe või pane veel mõneks ajaks enne serveerimist pokaalid külmkappi.
Serveeri jahutatud Nvy passionfruit sparkling vahuveiniga!

Kommentaarid

Eva ja CO ütles …
Nii ilus ja pidulik magustoit! Passionivili on minu suur lemmik! Juba ainuüksi mõte sellest ajab suu vett jooksma.
Mulle tundub, et eriti hästi sobiks see musta seemne ja mangoga dessert suviselt soojale aiapeole, kus oleks seda mõnus koos jahutava shampusega nautida. Võtan igal juhul plaani!

Kallistades,
Eva-U
Juc ütles …
Vot just, pidulik, ta ongi! Minu meelest ka. Pole küll Vabariigi aastapäevale kohaselt kodumaistest koostisosadest, aga pidupäevale kohane küll. Pealegi anti mulle paari panekuks passionivilja mullivein, nii et mõte läks tahestahtmata kaugetele radadele. Aga suvisele peole sobib see samuti suurepäraselt - siis peaks magustoidu pisikestesse pokaalidesse panema, sest suvel tahaks eineid mõne kergema ampsuga lõpetada!

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Vana-vanaema pannišašlõkk

Troopiline toorjuustukook laimi ja passioniviljaga