Vanilline sefiirisegadik metsmaasikatega

DSC_6630

Jagan teiega täna ühe eriti lihtsa, kiire ja ilusa desserdi retsepti, mille kohta ei saa mainimata jätta, et see on tõelistele maiasmokkadele ehk siis "õite magus!" :) (seda eriti, kui kasutada magusat kohupiimapastat). Idee ja nimi "sefiirisegadik" on pärit Ragne novembrikuisest postitusest, mina lisasin omaltpoolt metsmaasikad ja korraliku koguse mõnusat naturaalset vanilli! Põhjus, miks see segadik alles nüüd meie lauale jõudis on lihtne - parim tulemus eeldab kodumaist kohupiimapastat ja siinset sefiiri. Nüüd on mul need igapäevaselt käepärast ja kiire dessert saab vajadusel minutitega lauale.

Vanilli osas pean ütlema, et kui kasutad kvaliteetseid kaunu, nagu minul oli õnn teha, siis on poolest kaunast välja koogitud seemnetest rohkem kui küll. Kui parajasti on käepärast väheke kiitsakamad ja kuivemad kaunad, siis peaks terve kauna tühjaks kraapima! :)

DSC_6628

Vaja läheb:
400g (soovitatavalt mittemagusat) kohupiimapastat
4-5 sefiiri
metsmaasikaid või muid marju

Tee nii:
haki sefiir väikesteks tükkideks, sega kokku kohupiimapastaga. Lisa pikkupidi poolitatud vanillikaunast vanilliseemned ja sega hulka meelepärased marjad. Serveeri! Nii lihtne see ongi.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Suurepärane idee! Pärast järgmist poeskäiku teen kohe proovi.
Tervitused Kahupealt!
Anonüümne ütles …
Käidud, tehtud, söödud ja nüüd jääb üle ainult kiita.Super hea ja LIHTNE!!!
Kahupea

Juc ütles …
Sina jälle nii usin kohe katsetama! Väga tore, et maitses hästi! Tervitame vastu!
Eva ja CO ütles …
Oh, kui lahe sefiirisegadik. Nii äge nimi! Jätan meelde ja üllatan oma magusasõpradest külalisi, kui ükskord Eestis olen :)

Kallistades,
Eva-U
Juc ütles …
Hea mõte, Eva! See aeg on ju kohe kohe käes!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco