tag:blogger.com,1999:blog-553505857861680118.post1226638629383592746..comments2023-07-24T13:59:19.988+03:00Comments on What a wonderful world!: Romani pissaladier ehk Nizza sibula ja anšoovise pirukasJuchttp://www.blogger.com/profile/11094799591643330165noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-553505857861680118.post-22681169886371077092009-04-28T19:58:00.000+03:002009-04-28T19:58:00.000+03:00Aitähh, Kahupea! Tore, et maitses. See sibulalugu ...Aitähh, Kahupea! Tore, et maitses. See sibulalugu on vist jah katsetamise asi. Põhimõtteliselt võib asi isegi selles olla, et itaallased kasutavad vanaaegseid kiviahjusid.Juchttps://www.blogger.com/profile/11094799591643330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-553505857861680118.post-20851577599490481752009-04-28T18:46:00.000+03:002009-04-28T18:46:00.000+03:00Sibulast.Venelased kupatavad nt salatite jaoks sib...Sibulast.Venelased kupatavad nt salatite jaoks sibula ära: valavad keeva vee peale ja lasevad jahtuda. See annab ka teist moodi tunde. Pirukas oli hea. KahupeaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-553505857861680118.post-88591234787092954182009-04-28T13:27:00.000+03:002009-04-28T13:27:00.000+03:00Kusjuures mina ka ei võtnud sellel Romani variandi...Kusjuures mina ka ei võtnud sellel Romani variandil kohe sabast kinni. Aga mu tädi võttis, tegi järgi ja pakkus meile - jubedalt maitses. Nii ta siia saigi, tegin ise ka. <br />Aga ma olen ka mitmeid kordi sibulafocacciaid teinud. Kuivaks ja krõbedaks on läinud siis, kui kuuma on veidi liiga palju saanud :). Aga ma usun, et nii see siiski päris olema ei peaks. Mina praen ka alati läbi. Väga ei tahaks uskuda, et nad sea itaalias toored viilud taignale panevad. Aga samas, kui panna sibul ja kõvasti oliiviõli peale... peaks proovima.Juchttps://www.blogger.com/profile/11094799591643330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-553505857861680118.post-72781693397484662262009-04-28T09:51:00.000+03:002009-04-28T09:51:00.000+03:00Sellest on jah nüüd juba jupp aega, kui ta seda pi...Sellest on jah nüüd juba jupp aega, kui ta seda pirukat tegi. Aga miskipärast mulle tookord ei meeldinud see mõte, et ta lehttainast ja eesti anshoovist kasutas. Pissaladier tundub mulle õigem ikka pärmitaigna peal ja nende tulisoolaste õlis seisnud päris anshoovistega. Aga noh, üks ei välista teist ning egas see meiemaine variant seepärast kehvem ole :-)<br />Mis mul aga selle sibula-teemaga meelde tuli, on imehead sibulafocacciad Itaalias. Üritasin kodus ka teha, taigen on õige, aga sibul mitte. Kuidas saavutada focaccia peal selline kuidagi nagu ahjus kuivanud ja mõnus sibul? Mina praadisin pannil läbi ja siis jäi ta selline pehme ja libe, aga peaks olema kuivemapoolne. tea, kas nad seal Itaalias panevad siis toored sibularattad kohe focaccia peale?Liinahttps://www.blogger.com/profile/08330166895549022444noreply@blogger.com