tag:blogger.com,1999:blog-553505857861680118.post5176183516966705124..comments2023-07-24T13:59:19.988+03:00Comments on What a wonderful world!: Indiapärane chai, ideaalne soojendus õues vihiseva külma tuule vastuJuchttp://www.blogger.com/profile/11094799591643330165noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-553505857861680118.post-32678065431991940112012-01-12T21:32:02.679+02:002012-01-12T21:32:02.679+02:00Ilmselt nad jah arvasid, et ma venekeelset sõna ka...Ilmselt nad jah arvasid, et ma venekeelset sõna kasutan :) Igatahes seda chaid, mida mina soovisin, ma ei saanud :D<br /><br />Kui nüüd järgi mõelda, siis on mul ka asi, millega ma ei harju vist kunagi. Õlu :) No tee või tina, üks igavesti vastik ja haisev vedelik :DInxhttp://blog.kaldkriips.eenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-553505857861680118.post-37897681937778605292012-01-12T16:00:38.782+02:002012-01-12T16:00:38.782+02:00Ingrid, päris naljakas lugu Sul selle chaiga, nad ...Ingrid, päris naljakas lugu Sul selle chaiga, nad kindlasti mõtlesid, et miks eestlane vene keeles teed küsib :). <br />Aga see maitse-eelistuste asi on tõesti huvitav. Mõne asjaga siiski hästi ei tööta ka - ma proovin nt iga jõulu ajal pisut verivorsti, et äkki harjun ja hakkab meelidma, aga senimaani tulemusteta :)Juchttps://www.blogger.com/profile/11094799591643330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-553505857861680118.post-12696768666406473722012-01-11T16:04:51.344+02:002012-01-11T16:04:51.344+02:00Mõnus, mõnus, mõnus. Mina mõmisen, kui kuulen sõna...Mõnus, mõnus, mõnus. Mina mõmisen, kui kuulen sõna chai :) Eestis jah, on veel vähe neid kohti, kus seda hüva jooki saab. Olen seda kodus ka ikka vahest teinud koos vahustatud sooja piimaga. Ühes söögikohas Tallinnas ükskord küsisin, et kas teil chaid ka on?.....vastuseks tuli, et jah, kast on leti serval, valige millist tahate :P<br />Kui maitseelistustest....siis oojaa, maitsed muutuvad. Kunagi Eesti Vabariigi alguspäevil sattusin Rataskaevu hotelli restorani ja seal oli prae kõrvale pandud oliive. Taevas, millise põlgusega ma neid vaatasin ja korra hammustades lükkasin eemale :D Nüüd on oliivid minu vaat et lemmikud :D<br /><br />Parimate soovidega<br /><br />IngridInxhttp://blog.kaldkriips.eenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-553505857861680118.post-26030114015226673732012-01-07T23:23:15.171+02:002012-01-07T23:23:15.171+02:00Kristina, ma tean kuidas see närvi ajab, kui komme...Kristina, ma tean kuidas see närvi ajab, kui kommentaar kaotsi läheb. Eriti veel selline põhjalik, nagu Sinu chai-oma :). Mina ei teadnudki, et Sulle chai nii meeldib! Aga see on küll õige, et maitsemeel areneb uskumatult aja ja proovimiste käigus. Ma mäletan, et mulle ei meeldinud ei sushi, ei oliivid, ei oliiviõli, ei parmesan... mis kõik mu suured lemmikud nüüd on! Joome siis chaid millalgi koos!Juchttps://www.blogger.com/profile/11094799591643330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-553505857861680118.post-52516811466547096512012-01-07T15:20:00.378+02:002012-01-07T15:20:00.378+02:00Niuks, ma kirjutasin siia kommentaari, aga kustus ...Niuks, ma kirjutasin siia kommentaari, aga kustus ära. Eks ma siis proovin uuesti :D<br />Et tahtsin seda öelda, et see on ideaalne vihmase ja külma ilma jook. Kui Taanis elasin (ka seal on mitte talv vaid pigem 6 kuud sügist), oli seal igas korralikus ja vähemkorralikus kohvikus chai olemas. Sai rohkem chaid kui kohvi joodud.. Siin otsi seda tiku-tulega taga. <br />Ja üks naljakas juhtum tuli mulle veel meelde - Tartus tudengipõlves kutsus üks tuntud kunstnik noori tudengineiusid enda poole teed jooma. Läksime siis ja teeks osutus tollasel ajal vägagi tundmatu chai. Mäletan, et ta tegi seda ainult piimast, keetis maitseainetega ja pärast, kui proovimiseks läks, ei suutnud keegi seda ära juua - maitse oli lihtsalt niivõrd eriline ja tundmatu. Naljakas, kuidas inimese maitsemeel muutub, nüud ma täiega fännan seda teed! <br />KristinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-553505857861680118.post-13504169934357947392012-01-06T11:51:54.076+02:002012-01-06T11:51:54.076+02:00Lõbus jah, aga mine sa tea, äkki mõni lugeja siisk...Lõbus jah, aga mine sa tea, äkki mõni lugeja siiski pole veel nelgi kui vürtsiga tuttav! Safran võib tegelikult täiesti ära ka jääda, kui chai valmistamine selle taha jääma kipub. Kaneel aga mitte :). Uksematt põõsas... see on ka päris lõbus. Kas teil ka ulub kurjakuulutavalt see tuul räästa all? Mulle ei meeldi üldse see vilin. Meil ei õitse nartsissid ega roosid, pisikesed margareetad on küll muru sees täitsa olemas. Ootame kevadet! Tervitab, kiviga Juc! :)Juchttps://www.blogger.com/profile/11094799591643330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-553505857861680118.post-54811201388028116602012-01-05T23:13:40.119+02:002012-01-05T23:13:40.119+02:00Sain retsepti uurides näo naerule, kui lugesin, et...Sain retsepti uurides näo naerule, kui lugesin, et vaja läheb 3 nelki (ikka seda vürtsi, mitte lille :) Nii lõbus! Nelk, kaneelikoor ja safran on hetkel puudu, muidu prooviks küll kohe järele. Meil ulub siin Londonis ka metsik tuul, nii et täna hommikuks oli see meil osa aiast minema lennutanud ja uksemati leidsin hoopis põõsast :) Samas on siin võrreldes lumetu Eestiga ikka väga roheline - roosid ja kirsipuudega suguluses olevad põõsad õitsevad, muru ja põõsad on rohelised ja kuskil on juba nähtud isegi nartsisse õitsemas. Täitsa kevade moodi, kuigi jaanuar alles algas :)<br /><br />Hoia siis kivid taskus, et sa lendu ei läheks :)<br />Eva-UAnonymousnoreply@blogger.com