Tõsta mind üles - Tiramisu


Tõsta mind üles - alustasin lugu oma jahe-magusast desserdist just selliste kaunite sõnadega, kuna just seda kõnealloleva desserdi originaalnimi Tiramisu itaalia keeles tähendab. Tegelikkuses alustasin seda lugu juba eile, kui küpsetasin just selle desserdi tarvis terve hulga Savoiardi küpsiseid. Olen juba mõnda aega itaalia köögi lummuses, mida on pidevalt toitnud minu paks itaalia köögi "piibel" ja viimastel nädalatel eetris olev võrratu toidusaade "Jaime's great italian escape". Siidine tiramisu toitis seda lummust veel ja veel. Vaja läheb (6-le):

3 munakollast
100 gr suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
100 ml kohvikoort
500 gr mascarpone juustu
tass kanget kohvi
2 spl rummi (võib asendada likööri, marsala, brändi vms)
20 Savoiardi küpsist
kakaod


Löö suhkur, vanillisuhkur ja munakollased heledaks vahuks. Sega kohvikoor mascarponega, lisa ettevaatlikult segades munavaht. Pane 1/2 valminud kreemist vormi(de) põhja. Kasta küpsised hetkeks kohvi-rummi segusse ja aseta kreemikihi peale ühtlase kihina. Kata küpsised ülejäänud kreemiga. Kata toidukilega ja aseta mõneks tunniks külma. Enne serveerimist puista üle kakaopulbriga.


Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Tubli! Ega see väga keeruline polegi, kui retsept enne korralikult pähe õppida ja kraam valmis varuda. Äkki teengi järgi. Tervitades Kahupea.
Juc ütles …
Aitähh, Kahupea. Ei ole tõesti keeruline üldse. Üks lihtsamaid :) Ja saab enne valmis teha, kui ülalised tulemas.
Kuutydruk ütles …
Püha taevas! See pilt, kus lusikaga on väike ampsakas võetud... mul vajus suu kolks vett täis... :)
Juc ütles …
Kuutydruk, see on mulle suur rõõm, kui suudan nii isuäratava pildi teha. See pildistamine on minu suur murelaps, tahaks palju paremini. Aitähh!
Anonüümne ütles …
Mõeldud,tehtud ja söödudki. Mina pole magustoitude ekspert.Päris hea, aga spagetid vürtsikas kastmes on etemad.Igal juhul olen endaga rahul,et ära proovisin. Kahupea

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga