Barramundi kirsstomati-kappari kastmes
Barramundi on kala, mida Austraalias lihtsalt peab maitsema. Ja maitsev ta ka on! Aga selle retsepti puhul võib kasutada ka teisi tiheda lihaga valgeid kalasid. Mina serveerisin selle kala kõrvale laimirisotot ja tulemus oli suurepärane. Vaja läheb:
500-700 gr valge kala fileed
350 gr kirsstomateid
1,5 spl kappareid (eelistatult soolatud)
1/3 kl oliiviõli
soola/pipart
1 spl sidruni riivitud koort
8 surutud küüslauguküünt
sidruni mahl
Kuumuta ahi 160 kraadini. Leota kappareid vees, et üleliigne sool välja uhuda. Sega tomatid, kapparid, sidruni koor ja küüslauk. Pane need ahjuvormi, vala peale pool õlist ja pane 20 minutiks ahju. Lisa ahjuvormi kalafileed, tõsta peale juba enne ahjus olnud segu, maitsesta soola ja pipraga, vala peale ülejäänud õli ning küpseta veel 15-20 min või kuni kala on kuldne. Võta kala ahjust välja, pigista peale värsket sidrunimahla ning serveeri!
500-700 gr valge kala fileed
350 gr kirsstomateid
1,5 spl kappareid (eelistatult soolatud)
1/3 kl oliiviõli
soola/pipart
1 spl sidruni riivitud koort
8 surutud küüslauguküünt
sidruni mahl
Kuumuta ahi 160 kraadini. Leota kappareid vees, et üleliigne sool välja uhuda. Sega tomatid, kapparid, sidruni koor ja küüslauk. Pane need ahjuvormi, vala peale pool õlist ja pane 20 minutiks ahju. Lisa ahjuvormi kalafileed, tõsta peale juba enne ahjus olnud segu, maitsesta soola ja pipraga, vala peale ülejäänud õli ning küpseta veel 15-20 min või kuni kala on kuldne. Võta kala ahjust välja, pigista peale värsket sidrunimahla ning serveeri!
Kommentaarid