kolmapäev, 25. november 2009

Värskendav-vürtsikas jook arbuusi, laimi ja ingveriga

Oi kuidas ma armastan, kui mu hommikukohvi kõrval on klaasike jahedat värsket mahla. Värskeltpressitud apelsinimahl on alati maitsev, aga kui mõnikord on isu midagi uut proovida, et oma algavale päevale vürtsi anda, võib proovida arbuusijooki, laimi ja ingveriga. Jooki, mis on täis värskust, vitamiine ja vürtsi. Vaja läheb:

5 kl arbuusiliha

1/4 kl riivitud ingver

2 spl laimimahl

1,5 spl pruuni suhkrut või mett

Purustatud jääd

Pane klaasid sügavkülmikusse jahtuma. Riivi ingver, sega laimimahla ja suhkruga. Oota, kuni suhkur sulab. Purusta nuimikseriga arbuus. Kasuta sõela, et lisada joogile ingveri-laimimahl. Lisa jupihaaval, vahepeal maitstes, et jook sinu jaoks liiga vürtsikaks ei läheks. Vala külmadesse klaasidesse, lisa purustatud jääd, pane üks ilus roheline laimiviil klaasiäärele ja alusta hommikut!

2 kommentaari:

Ragne ütles ...

oehh, ma olen taolist jooki teinud ja see maitseb nii hea!

Juc ütles ...

Tõesti, Ragne. See on üks värskendavamaid jooke, mis ma proovinud olen.