Grillitud virsikud mascarpone-kreemi ja meega

Lisan eelmisele imelihtsale kiir-desserdi retseptile veel ühe samalaadse. Grillitud virsikud on suussulavad, ilusad ja minu meelest sobivad suurepäraselt lõpetama ka pidulikumat õhtusööki. Pea kõik saab varem valmis teha, õigel ajal tuleb vaid ahju ülagrill sisse lülitada ja maitsev dessert valmib kui võluväel. Selle eelmise postitusega seob neid virsikuid veel seegi, et muidu magustoitudesse üsna külmalt suhtuv Mann tahaks neid mõlemit ikka uuesti ja ikka juurde! Nii et igati kindla peale minek! Virsikuid võib muidugi ka niisama grillida, aga mulle meeldib eriti, kui see lohk, mis kivi välja võttes virsikupoolikusse jääb, täita pruuni roosuhkruga korralikult ära ja sellele siis mõned tilgad rummi lisada. Teeb desserdi veel magusamaks ja maitsvamaks!

DSC_3540

Vaja läheb:
* kotitäis küpseid virsikuid
* iga virsikupooliku jaoks 1 tl pruuni suhkrut (näiteks seda Boliivia toorsuhkrut või seda pruuni roosuhkrut purustatud vanillikaunaga)
* mõned tl rummi
* pakk mascarponet
* paar tl vanilliekstrakti või 1 vanillikaun
* maitse järgi laimimahla
* maitse järgi suhkrut
* vedelat mett peale niristamiseks ja virsikute pintseldamiseks
* hakitud Kreeka pähkleid

DSC_3511

Tee nii:
Pese virsikud ja lõika nad pooleks. Eemalda kivi. Pintselda lõikepinnad üle vedela meega. Suru iga virsiku sees olevasse kivist jäänud lohku nii palju pruuni suhkrut, kui mahub. Tilguta suhkrule veidi rummi. Kuumuta ahju ülagrill (mina kasutan ülagrilli koos ringõhuga) või söegrill. Grilli virsikuid, kuni need pealt kuldseks hakkavad tõmbuma.
Sel ajal, kui virsikud ahjus on, valmista mascarpone-kreem. Selleks sega mascarponet kuni see muutub veidi pehmemaks. Lisa maitse järgi suhkrut, laimimahla ja paar tl vanilliekstrakti või ühest vanillikaunast välja kraabitud seemned. Sega korralikult läbi, maitse, maitsesta üle, kui vaja ja pane kreem virsikuid ootama.
Pane küpsenud virsikud taldrikule, tõsta igale virsikule paar spl mascarpone-kreemi, puista üle hakitud Kreeka pähklitega ja nirista peale veidi mett!

DSC_3497

Kommentaarid

Ragne ütles …
nii-nii ilusad fotod.....:)
Kairi ütles …
Issand, Juta, mul on kõht isegi nii tühi :DDD
Aga väga kenad ja isuäratavad fotod!
Eva ja CO ütles …
No mine või kohe virsikute ja mascarpone järele! Need tunduvad lihtsalt nii võrratud olevat! Olen enam kui kindel, et täna külla saabuvad külalised saavad olema lähipäevil selle magustoidu katsejänesteks :)

Magusate tervitustega,
Eva-U
Juc ütles …
Ragne, suur aitäh! Sinu fotode kohta pean alati sama ütlema :).
Kairi, anna andeks :). Ja suur aitäh, andsin kiitused fotograafile edasi :).
Eva, Sa oled ikka nii lahe käbe järgi katsetaja. Palun siis kommentaare, loodan, et maitseb nii teile kui külalistele. Päikseliste tervitustega vastu!
Anonüümne ütles …
Superilusad pildid jälle!
Maitsta tahaksin ka, aga tead isegi,et meie väikses peres pole magusal minekut.
Tervitused Kahupealt!
Juc ütles …
Kahupea, suur aitäh Sulle! Väikse pere puhul on jama jah, et tuleb ikka väga mõelda, kas süüakse ära või mitte. Eks siis kunagi suuremas seltskonnas proovime koos, eksju?!
Silja Luide ütles …
tõeliselt ahvatlevad (eks siin on imeilusatel piltidel ka oma osa)! :)
mulle aga tuletab see magustoit kohe meelde suvisel grillüritusel Sinu tehtud Camembert'i Kreeka pähklite, pordi ja siirupiga, mille järgi mul siiani neelud käivad ...:)
Silja Luide ütles …
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Eva ja CO ütles …
SupersupersupersuperHEAAAAAA!!! Niimoodi hõiskas mõni minut tagasi ümber laua istunud seltskond. Ja ma ühinesin nende hõigetega! Nii lihtne ja niiiiiiiiiiii maitsev! Pingutasin natuke ehk vaid rummiga üle, nii et Robi eriti virsikust ei hoolinud, aga selle eest sõi ta lusikaga mascarpone kreemi ja mõmises mõnust :) Sellest magustoidust saab minu järjekordne lemmik! Hakkan sellega külalisi pahviks lööma! :)

Tuhat tervit,
Eva-U
Juc ütles …
Suur aitäh, Silja! Mulle jah kohe meeldib asju grillile toppida ja neile veidi alkoholi juurde lisada :). Aga seda camemberti saab ka ahju ülagrilli all teha, nii et neelud saab vajadusel kiirelt kustutada :). Muide, käisin nädalavahetusel Alpides oma elu esimesel vendangel ja viisin pererahvale külakostiks Nigella banaanikeeksi, kus rosinad olid tumeda šokolaadi vastu vahetatud ja sinna juurde purgi Sinu retsepti järgi tehtud grenadillivõiet. Jube hea oli ja kõik kiitsid! Isegi kõik prantslased! :)
Eva, nii tore, et niiiiii maitses. No rummiga tulebki magustoidus üle pingutada, siis lapsed ei taha ja endale jääb rohkem :). Eksju! Aga ma mõtlesin ise ka, et külaliste tulekuks on see üks hea ja lihtne magustoit! Tuhat tervist vastugi!
Silja Luide ütles …
oooooooooo:) seda on küll suur rõõm kuulda! aitäh:) ma ei teagi nüüd, mille üle rohkem rõõmustada, kas selle üle, et Sa minu retsepti kasutasid, või prantslaste kiituse üle - ühteviisi hea meel on mõlema asja üle:)

loodan, et varsti saab reisimuljeid ka lugeda:)
Juc ütles …
Aitäh ikka Sulle, Silja, tõeliselt maitsva retsepti eest. Ja mina mõtlen, et eriti õnnelik peaks vist olema prantslaste kiituse üle. Mina ju olen ennegi Sinu maitsvate küpsetiste retseptide poole pöördunud, kui plaan midagi küpsetada, ja teen seda kindlasti ka tulevikus. Aga prantslased on üldiselt ju üsna oma köögis ja tavades kinni, nii et ma hoidsin isegi hinge kinni, et kas mulle öeldakse "nii küll ei tehta", kui ütlesin, et grenadillivõi on keeksi peale määrimiseks, aga ei, kõik proovisid... ja proovisid uuesti :).

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco