Soe brokkolisalat pošeeritud munaga - superhommikusöök
Täna tegin hommikusööki, mille kohta on raske uskuda, et ma tõesti olen juba 28 aastat elanud õndsas teadmatuses, et selline maitsev roog olemas on. Salatiidee pärines hiljutiselt Itaaliareisilt, retsept, teostus ja komplekteerimine minult. See on ka hommikusöögile omaselt väga lihtne, ainuke keerukus seisneb värske brokkoli leidmises kodumaisest kaubandusest. Brokkoli peab olema ilusate kinniste õienuppudega, tihke ja lillakasroheline. Mul on õnnestunud Eestist osta ka brokkolit, mille õisikute vahel oli suur hulk väikeseid putukaid, nii et soovitan esmalt hoolikalt uurida ja peale ostmist hoolikalt pesta ja veelkord uurida.
Vaja läheb:
1 keskmise suurusega brokkoli
1 suur küüslauguküüs
2 spl oliiviõli
2 muna
2 spl veiniäädikat
soola/purustatud musta pipart
Lõika brokkolil ära paks vars, eralda õisikud üksteisest ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks (ca 7 min olenevalt õisikute suurusest). Nõruta sõelal brokkolist vesi välja. Prae hakitud küüslauk oliiviõlis klaasjaks, lisa brokkoli, maitsesta soola ja pipraga ning mulju brokkoliõisikud katki. Sega läbi, aseta taldrikule.
Samal ajal aja keema vesi, lisa sellesse 2 spl veiniäädikat. Tee munakoor katki ja libista muna ettevaatlikult tassi. Kui vesi keeb, vala muna tassist vette. Keeda ca 3 min või kuni kogu munavalge on hüübinud. Pea silmas, et vesi ei keeks liiga hoogsalt, muidu võib muna katki minna.
Tõsta vahukulbiga muna välja, lase üleliigsel veel ära joosta ning aseta muna brokkolisalatile. Maitsesta soola ja pipraga, lõika muna peale terava noaga sisselõige.
Head isu!
Kommentaarid
Ostsin seda kusjuures täpselt peale Juc'i blogi lugemist ning homme hommikul on plaanis superhommikusöök järgi teha :)