Kana valges veinis sinepiseemnetega

See on minu kalli ema retsept. Tema muidugi sai selle omakorda oma sõbrannalt ja too jälle omakorda kuskilt. Nagu see ikka käib. Iga retsepti edasiandja jätab retseptile oma jälje, oma väikse muudatuse. Nii ka mina. See on selline toit, kus on kõigile midagi - mina jumaldan veinikastet, meespere armastab mahlast kana. Tavaliselt tehakse seda toitu kanafileedega, mina kasutasin koduste maitseeelistustest lähtudes kanakintse. Vaja läheb:

5 kanakintsu (või kanafileesid)
1 väike sibul (hakitult)
oliiviõli praadimiseks
0,5 l kuiva valget veini
0,5 tl sinepiseemneid
200 ml vahukoort
2 spl sulatatud juustu
veidi tšillihelbeid
soola/pipart

Prae kanad oliiviõlis mõlemalt poolt kuldseks, maitsesta neid soola ja pipraga. Tõsta kanad välja. Prae sibulad samal pannil klaasjaks. Lisa vein ja keeda ilma kaaneta kuni alkohol on välja keenud, ca 5 min. Lisa sinepiseemned, tšillihelbed ja kanad. Keeda kaane all madalal kuumusel kuni kana on läbi küpsenud, ca 20-30 min. Lisa vahukoor. Keeda veel 5 minutit, kuni kaste on paksenenud. Lisa sulatatud juust ja keeda, kuni see on kastmesse segunenud. Serveeri koos spaghetti või linguinega.

Kommentaarid

Pille ütles …
Mulle väga meeldivad need pärandatud retseptid :) Viimasel ajal oleme ise ka kanakintse ostma hakanud - maitse on parem ja jäävad mahlasemad..
Juc ütles …
Minu meelest on ka emade ja vanaemade ja miks mitte ka (vana)isade retseptides midagi rohkemat, kui lihtsalt retsept.
Ma ise olen nn valge kanaliha austaja, aga selles suhtes olen tõesti nii Sinu kui ka oma abikaasaga ühel meelel, et mahlasem ja maitsekam on toit kintsudega tehtult.

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga