Mango-toorjuustukook Rodrigo kokaraamaturiiulilt
Brasiilia on puuviljaparadiis. Ja mangod on juba ammu minu ühed lemmikumad troopilised viljad. Niisiis otsustasin otsida ühe hea mangokoogi retsepti. Võtsin selle ülesande käsile, kui peatusime uhkes Leblonis Rodrigo juures, kelle riiulilt leidsin palju kohalikule köögile pühendatud kokaraamatuid. Väiksed muudatused sisse ja siit ta tuleb. Praegune perenaine tahtis kindlasti retsepti, nii et suure tõenäosusega saab sellest koogist nüüd "Cuca de manga da Juta" :).
Vaja läheb:
200 gr maisiküpsiseid (võivad olla ka muud küpsised, nende maisiküpsiste maitse, mida kasutasin, ei erinenud meie omadest millegi poolest)
100 gr võid
2 spl suhkrut
390 gr kondenspiima
200 ml mangomahla
400 gr toorjuustu (mina kasutasin mascarponet)
5 muna
90 g suhkrut
240 ml mangomahla
1 küps mango või purk mangokonservi
Peenesta küpsised, sega või ja suhkruga ühtlaseks massiks. Vajuta lahtikäivasse vormi põhja ja külgedele.
Vala potti mangomahl ja kondenspiim. Keeda paksemaks. Vahusta munad eraldi kausis. Vala pidevalt mikserdades munadele juurde kondenspiimasegu. Mikserda paar minutit ja lisa toorjuust. Mikserda 10 min. Vala segu vormi. Küpseta 160 kraadi juures 40 min või kuni täidis on tahenenud. Lülita ahi välja ja jäta kook veel 30 minutiks sooja ahju.
Pane kook paariks tunniks külmkappi.
Keeda suhkrust ja mangomahlast siirupine vedelik. Jahuta vedelik maha. Lõika mango tükkideks ja nõruta. Kata kook mangotükkidega ja vala peale siirup. Serveeri!
Kommentaarid
Mari
Kas mangomahl on 100%-line mangomahl (mida Eestis vist saada pole)?