Troopiline tiramisu

Enne jõule sirvisin poes toiduajakirju ja üks .Delicious number oli pungil häid ideid. Püüdsin siis mõned meelde jätta ja järgemööda kasutusele võtta. Minu tänane postitus, troopiline tiramisu, sai samuti alguse sellest ajakirjast. Võtsin idee ja põhiretsepti sealt ning muutsin sisu veidi oma maitse ja tuju järgi. Ajakirjas oli koogi nimeks mangomisu, aga minu oma on troopiline tiramisu - mango, apelsini, vanilli ja grenadilli kooslus lihtsalt on niivõrd troopiline. Vaja läheb:
500 gr mascarpone toorjuustu
600 ml vahukoort
3 lehte želatiini
50 gr tuhksuhkrut
1 vanillikaunast välja kraabitud seemned
2 munakollast
300 gr Savoiardi küpsiseid
3 apelsini mahl
2 grenadilli sisu + veel 1 grenadill
pits punast veini
3 mangot, kooritud ja viilutatud

Kasuta ilusat taldrikut ja koogivormi ääri. Pane ca 22 cm läbimõõduga koogivormi ääreosa taldrikule. Sega kokku apelsinimahl, kahe grenadilli sisu ja pits punast veini. Kasta küpsised korraks sellesse segusse ja lao vormi põhja taldrikule tihedalt ühe kihina (sellele kihile peaks kuluma umbes pooled küpsised). Vahusta vahukoor, vanilliseemned, munakollased ja mascarpone mikseriga vahuks. Lase zelatiinilehtedel külmas vees mõned minutid liguneda, pigista ülejäänud vesi välja ja kuumuta pidevalt segades vedelaks. Vala želatiin teise potti ja lisa pidevalt segades mascarpone-vahukoore segu (kui sa valmistad sama asja kausi sisse ja kook ei pea ise "püsti püsima" võib selle želatiiniosa vabalt vahele jätta). Tõsta pool segust vormi küpsistele. Kata poolte mangoviiludega. Pista ka ülejäänud küpsised apelsini-grenadilli-veini segusse hetkeks ja laota mangode peale vormi tihedalt kõrvuti. Kata ülejäänud mascarponeseguga. Kata vorm toidukilega ja tõsta paariks tunniks külmkappi.
Enne serveerimist eemalda ettevaatlikult vormi ääred. Kaunista ülejäänud mangoviiludega ja piserda peale ühe grenadilli seemned. Kui sul on üle Savoiardi küpsiseid, võid kaunistada ääred nendega, kui sul on mandlilaastusid, lao need külgedele. Või ära tee äärtega midagi - ka küpsisenukid ja oranžid mangoviilud näevad vanilliseemnetega segatud mascarponekreemi vahel imeilusad välja!

Kommentaarid

Juc ütles …
Oi, Eva, Sinu poolt tulevana on see eriti tore kompliment! :)
Anonüümne ütles …
Appiiii, neeed mangod ajavad mind hulluks :)
Kuidas tahaks neid süüüa- mõnusaid mahlaseid mangosid...Ja muidugi seda tiramisut kaa!
Eliisa
Juc ütles …
Eliisa, mango on tõesti üks õnnistus siin Tais. Nii küpsed, desserdiks, kui toored, snäkina.
Anonüümne ütles …
Silmal kohe väga ilus vaadata. Tervitused Kahupealt.
Juc ütles …
Kahupea, just hommikul pistis Henri viimase tüki nahka :). Nii et lisaks silmale, sobib hästi ka suule!
Andra Kalda ütles …
Tõeliselt isuäratav!
Juc ütles …
Aitähh, Andra!
Unknown ütles …
Otsustasin katsetada ja seda vaatamata asjaolule, et grenadilli ei õnnestunud hetkel suurematest Eesti poodidest leida. Tulemus oli super- sünnipäevaseltskond teatas, et see on parim tort, mida neil õnnestunud maitsta!
Juc ütles …
Oo, Eleri, see on küll üks superhea kompliment sellele tordile, kui lausa parimaks hääletati :). Tore, et maitses!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga