Kreveti-shooter, kokteil ja eelroog korraga!

Aegajalt kulinaarinspiratsiooni otsides sirvin oma vanu märkmikke (ma kohe olen selline märkmiku inimene, kel pool elu killukestena märkmikus kirjas on) ja sinna kirja pandud retsepte. Kunagi keset oma aastast ümbermaailmareisi olin ma otsustanud, et millalgi läheb katsetamisele põnev kokteil/eelroog krevettidest! Pole ausaltöeldes õrna aimu, kust ma selle leidsin, nii et viidet ei saa panna ja vabandan juba ette plagiaadi eest. Aga idee iseenesest on põnev - soolane alkoholiga kokteil krevettidega. Serveeritakse külmalt, pitsist. Mulle maitses väga, sobiks suurepäraselt mõne peenema õhtusöögi isutekitajaks! Vaja läheb (ca 5-le):

200 ml tomatimahla
2-3 spl viina
2 spl sojakastet
1 tl wasabit
1/2 tl sidrunimahla
ca 30 väikest krevetti soolvees
soola vajadusel

Sega kokku mahl, wasabi, sojakaste, viin ja sidrunimahl. Maitsesta soolaga, kui vaja. Jaota krevetid pitsidesse ja vala peale tomatimahlasegu. Lase kuni serveerimiseni külmas seista!

Kommentaarid

Liina ütles …
Oi, ma neelatasin praegu väga kuuldavalt :-) Selline shot kuluks küll kohe ära!
Mis märkmiku-eluviisi puutub, siis ma olen samast parteist. Pool elu on kusagil erinevates märkmikutes laiali, vahel leiad teiste tagant mõne vana ja siis on tunne nagu lapsel, kes vanad mänguasjad kätte sai.
Vahepeal üritasin süsteemne olla ja eraldada teemad a la raamatud, mida tahan lugeda; filmid, mida näha; toidud, mida teha; kohad, kus käia, aga lõpuks jõudsin ikka oma igapäevase kaootika juurde tagasi :-)
Juc ütles …
Tundus jah, et kuulsin mingit kauget neelatust :). Selline shot kulub tõesti vahel marjaks ära! Aga mulle mu kaootiline märkmikumajandus väga istub, ise saan alati aru, mis kus on ja millest jutt käib. Ja teistel pole vajagi aru saada :)
Tuuli ütles …
Assa pagan! Mul oli see postitus kuidagi kahe silma vahele jäänud. Väga super idee (esimesed külalised, kes üle minu ukse läve nüüd astuvad, peavad selle joogi pakkumise faktiga leppima). Kohe homme lähen varun koostisained kappi valmis.
Ja see eluterve kaootiline maailm, mis pungil igasugu hetkeemotsioone ja ideid, on tegelikult lahe. Mul on näiteks kõik (koka)raamatud riiulis värviliste lipikute ja igasugu järjehoidjatega märgistatud. vahepeal mõtlesin ka Liina moodi, et viiks mingile süsteemsemale kujule, aga exceli tabelisse talletatud emotsioonid ei ole enam need. Ja tean juba ette, et see üritus pikaealisusega kiidelda ei saaks. No ei ole mul raamatupidajalikku korrektsust antud.
Juc ütles …
Tuuli, ma loodan, et su järgmised külalised jäävad tervitusega rahule :). Eks sa anna teada!
Aga väga hästi ütlesid, et exceli tabelid puuduvad need emotsioonid, mis selles kaoses ilusti alles jäävad. Nii et mina jätkan samuti vanade loominguliste meetoditega :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco