Valge šokolaadi mousse röstitud rabarberitega

Ja siit ta tulebki, see järjekordse rabarberihooaja avapauk! Esimeseks linnukeseks valisin valge šokolaadi mousse´i, sellise õige rammusa, aluseks Julia Childi retsept, milles kasutatakse muuhulgas ka ohtralt võid. Kellele Julia Childi nimi veel tuttav ei ole, siis mina soovitaksin vaadata mõnusat filmi "Julie ja Julia", kust saab rohkem teada! Valge šokolaadi magusus ja rabarberi hapukus sobivad ideaalselt kokku, nagu yin ja yang ühes läbipaistvas klaasikeses! Ja välja näeb ka igati kevadine minu meelest - kreemikasvalge mousse, roosakad rabarberid ja peale veel hakitud erkrohelisi pistaatsiaid! Tõeline kevad!

 white cocolate mousse with roasted rhubarb 5
Vaja läheb:
ca 500 g rabarberit (pestud ja tükeldatud)
100 g suhkrut

50 g võid
3 muna
100 g valget šokolaadi
3+1 spl suhkrut
1 spl heledat rummi
1 spl vett
serveerimiseks pistaatsiapähkleid

Tee nii:
Sega ahjuvormis rabarberitükid suhkruga. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit, seejärel eemalda foolium ja küpseta veel 5 minutit. Tõsta rabarber ahjust välja ja lase jahtuda.
Sega potis kokku tükeldatud valge šokolaad ja või. Kuumuta veevannil, kuni mõlemad on sulanud, sega ühtlaseks. Tõsta pott veevannilt kõrvale.
Sega teises potis kokku munakollased, 3 spl suhkrut ja rumm. Tõsta pott veevannile ja kuumuta pidevalt vispeldades, kuni saavutad vedelama majoneesi kontsistentsi. Tõsta pott veevannilt jääkülma veega täidetud kaussi. Vispelda, kuni segu pakseneb. Sega ettevaatlikult sisse šokolaadi-või segu.
Vahusta munavalged sutsu soolaga pehmeks vahuks. Lisa 1 spl suhkrut ja mikserda hästi tugevaks vahuks. Sega aeglaselt spaatliga alt üles tõstes munavalgevaht kolmes osas šokolaadisegu sisse.
Jaota šokolaadimousse väikestesse klaasidesse ja tõsta peale röstitud rabarberid. Või lao mousse ja rabarberid kahes kihis vaheldumisi klaasidesse. Tõsta mõneks tunniks külmkappi tahenema. Enne serveerimist puista üle pistaatsipähkli puruga!

 white cocolate mousse with roasted rhubarb

Kommentaarid

Eva P. ütles …
Kindlasti väga maitsev!
Silja Luide ütles …
väga ilus näeb välja, Juta! Ma vaatan, et see ühine alateadvus mitte ainult ei pane meid samal ajal erinevates riikides ülisarnaseid asju tegema, vaid ka pildid ei ole just väga erinevad (sinine taust, kollakas kreem, oranž v roosa lisand ja roheline veel värvi andmas:):):)
Ja tahtsin mainida, et meil oli koolis suisa Julia Child'i nimeline klass, mis on päris kõva tunnustus prantslaste poolt ja kui arvestada, et ta oli NAINE ja veel Ameerikast, siis ikka väga suur saavutus!:)
Eva ja CO ütles …
Ooo, milline hõrgutis! Tundub nii maitsev, magus ja hapu koos ja niiiiiii ilus pealekauba. Nats rumal küsimus, et kas munakollaseid ja rummi peab just vispliga vispeldama või võib mikserit ka kasutada? Mul tulevad järgmisel nädalal külalised ja kavatsesin neile pakkuda sinu poolt Lusika saates tehtud avaokaado desserti, aga nüüd olen juba kahevahel ja mõtlen, et ehk peaks hoopis seda rabarberimaiustust tegema? Avokaadoga on vist vähem jamamaist. Mis sina teeks?
Aa, ja seda tahtsin ka öelda, et see Julie ja Julia film on lausa super! Selline "hea tunne jääb sisse"-film :)

Miljonid kallistused,
Eva-U
Juc ütles …
Aitäh teile!
Silja, tundub tõesti, et nii toidud kui pildid on sarnased aeg-ajalt. Loodetavasti ei lähe lugejal niimoodi igavaks :). Õnneks ei laiene meie ühine alateadvus kõigile postitustele. Aga tõesti, prantslastest seda ei ootaks, et nad mõne Ameerika naiskoka niimoodi enda traditsioonilisse kokandusõppesse sisse võtaksid! Vägev värk!
Eva, ei ole rumal küsimus üldse. Ikka võib mikserit ka kasutada. Avokaadodessert on muidugi kordi lihtsam teha. Aga eks see mousse´gi mingi imetegu pole. Ma teeks vist külalistele avokaadodesserti, kui ma nüüd midagi valima pean, põnev, kiire ja maitsev ka :). Ja tore, et Sullegi film meeldis, meile meeldis ka väga! Nüüd ma ootan, et kuskilt see Comme un chef kätte saada, usun, et see on ka hea!
Anonüümne ütles …
Jälle vaja rummi muretseda, eelmine on ära auranud!
Aga rabarberid unustasin täna Elvast kaasa võtta. Vaatasin teisi tükk aega, aga äratulek läks jälle nii kiireks, et alles nüüd, sinu võrratuid pilte nähes, tulid rabarberid meelde. Aga huvitav ja teostatav tundub mousse olevat küll.
Tervitused Kahupealt
Juc ütles …
Huvitav lugu siis teie rummiga, et ära aurab :), vahel läheb ümber ka? Aga väga hea, et rabarbereid kaasa unustasid võtta, järgmine kord on nad veel suuremad juba :). Ja aitäh pilte kiitmast! Tervitame vastu!
Inx ütles …
Mmmm, isuäratavad ja kaunid pildid. Kui rummi koju vean, peaks proovima, kuigi esialgu lugedes tundus paras ports mässamist selle magusroaga. Millalgi siin tegin Sinu õpetuse järgi neid banaanikorvikesi....oh, ei osanud ma neid nii kauniks kuidagi küpsetada, et oleks julenud pildile püüda, aga maitseomadused õnneks ilmselt ei muutunud. VÄGA maitsvad olid.
Julie ja Julia filmi ma olen vaadanud juba päris ammu ja kuna see on nii lahe film, siis peale esimest vaatamist vaatasin korda 2 veel :D
Ammutan oma rabarbereid ikka alles sügavkülmast, sest eelmisel kevadel panin sinna arvestatava varu :) Oma tutikal aiamaal aga on rabarber istutatud, kuid niipea vist saaki veel ei tule. Ootan, kui naabrinaisel valmis saab :P ( Istutasin uue, sest risu alt avastatud ja puhtaks tehtud rabarberi pani keegi kade hing pänna :P Uskumatu, eks :))
Juc ütles …
Inx, suur aitäh. Tegelikult ei ole retsept üldse nii hull mässamine, nagu peale vaadates paistab. Usu mind! :) Ja nii tore, et banaanikorvikesed maitsesid hästi. Eks neid küpseid banaaniviile oligi keeruline väga esteetiliselt sinna sisse sättida ja mitte nii ilusad eksemplarid ei saanud lihtsalt mul pildile :), vaid läksid kohe ära söömisele. Nii tubli, et suured rabarbrivarud sügavkülma panid. Ma suvel ei viitsi tegeleda kunagi ja siis talvel kirun ennast :). Aga seni, kuni rabarberid mul Eestis kasvavad ja sügavkülmik Luxis on, pole niikuinii seda hästi korraldada võimalik. Kuigi, eelmisel suvel kukeseeni sai küll värskeid autoga kaasa toodud siia natuke :). Aga jah, see on küll uskumatu, et aiamaalt viljad pihta pannakse. Kuigi, nagu ma kuulnud olen, mitte väga haruldane juhus! Ilusat kevadet!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco