Suitsev suvi ja üks grilline kutse!

Jagan teiega veel ühte Tai-mõjutustega grill-retsepti. Seekord kanatiibadest, aga kaheosalistest, mis on ilusti pikaks venitatud ja siis mugavalt grillvardasse aetud. Niimoodi on neid hea grillida ja süüa ka! Enne on muidugi marinaad juba oma töö teinud.

Ühtlasi tahan selle grillretseptiga kutsuda teid (või õigemini teist kiiremaid) ühele väga toredale üritusele, mis toimub 18. juuni õhtul kl 17 Tallinnas, Food Studios. Tegu on grilliteemalise kooskokkamise ja -maitsmise õhtuga, mille korraldab Dansukker ja kus oma grillinippe tulevad lisaks minule veel jagama Mari-Liis, Tuuli, Silja ja Liina. Üritus toimub mugavalt enne jaanipäeva, et suve tähtsaimal grillipäeval saaksite kõrva taha pandud nipid või enim meeldinud maitsed kohe käiku lasta!

Kes soovib tulla, see kiirustab D-kokaraamatu Facebooki lehele ja paneb end kirja! Kutse saavad vaid 30 kiiremat, kes ees, see sees! Kutsututele on üritus tasuta.
Kohtumiseni 18.juunil kell 17 Food Studios.

Thai grilled chicken, kai yang 4

Aga Tai marinaadis grilltiibade ehk kai yangi jaoks läheb vaja:
1kg kanatiibasid
4 spl kalakastet
1,5 spl (palmi)suhkrut
2 spl purustatud värske koriandri lehti ja varsi
1 tl valget pipart
1/2 tl kurkumat
2 spl (maapähkli)õli
5 purustatud küüslaugu küünt
pintseldamiseks magusat tšillikastet

Tee nii:
Sega kokku kalakaste, suhkur, koriander, küüslauk, kurkum, sidrunhein, valge pipar ja õli. Keeruta kanatiibasid saadud marinaadis kuni kõik on sellega kaetud, kata toidukilega ja lase vähemalt 2 tundi, parem aga üleöö, külmas maitsestuda.
Kuumuta grill. Soovi korral venita iga tiib pikaks ja torka pikkupidi vees leotatud bambusvarras sellest läbi. Grilli kuumade süte kohal või ahjugrilli all kuldseks ning küpseks, umbes 30 minutit.
Pintselda iga tiib üle magusa tšillikastmega ja serveeri soojalt!

Kommentaarid

Eva ja CO ütles …
Ülimalt mõnusad näevad need tiivad välja. Jälle üks idee, mida järmgmisel grillikorral katsteada. Ma olen kogu aeg ajast maas, nii et sellel nädalal proovin alles ära eelmise Tai-teemalise sealiha grilli.
Mõnusat Eesti suve nautimist ja head grillipidu ja jaanipäeva! Olen oma mõtetes igal pool ise ka kohal :)

Kallistan,
Eva-U
Juc ütles …
Aitäh, Evake! Loodan, et sealihavardad ka maitsevad hästi. Teil ju täna nii lahedad külalised kohe kohal, võiks kohe öelda, et kõige lahedamad üldse! :) Miljon tervitust ja kaifige siis elu. Nii Londonis kui peagi Itaalias. Me ka mõtetega teie seltsis.

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga