Sügiseks soojendavat kanasuppi

Akna taga vihiseb tuul, õhtud on juba pimedad ja külm poeb kontide vahele - sügis. Samas mulle mõnes mõttes just meeldib, sest sügisel pole midagi paremat kui oma köetud soojas toas kükitada, küünlad põlema panna, sooja teed või hõõgveini juua ja midagi soojendavat süüa. Kapist tuleb välja võtta ahjupott, milles pikki tunde maitsvaid roogasid saab hautada, ja vürtside lisamine toitudele saab endale veel ühe tähenduse - keha kuumaks kütta. Just praegusesse ilma sobib hästi see kuldse sügise värvi soojendav Tai köögi mõjutustega kanasupp, mille retsepti saatis mulle minu kallis õde Eva. Aitäh Sulle, kogu pere oli vaimustuses! Ja just sellepärast, et see kanasupp on teistmoodi, sobib nii hästi praegusesse aastaaega ja maitses kõigile väga, jagan ma seda retsepti nüüd ka kõigi teiste huvilistega!

DSC_3494

Vaja läheb:
1 spl maapähkliõli
1 keskmise suurusega porru (350g)
1 küüslauguküüs
1 tl karripulbrit
1 tl vürtsköömneid
0,5 tl koriandriseemneid
500g tükeldatud kana(kintsu)fileed
1l kanapuljongit
2 spl sidrunheina
400ml kookospiima
1 spl sambal oelek tšillipastat
1 tl maisitärklist
1 spl vett (lisaks)
1 spl kalakastet
150g viilutatud punane paprika
4 rohelist sibulat, peeneks hakitult
1-2 spl laimimahla
1 spl värske koriandri lehti, peeneks hakitult
riisinuudleid serveerimiseks

DSC_3484
Tee nii:
Viiluta porru õhukesteks viiludeks ja haki küüslauk. Purusta vürtsköömned ja koriandriseemned. Kuumuta õli sügaval pannil ja prae õhukesteks viiludeks lõigatud porrut ja hakitud küüslauku kuni porru on pehme. Lisa karripulber, purustatud vürtsköömned ja koriandriseemned. Prae segades paar minutit. Lisa kana ja prae seni, kuni kana on kergelt pruunikas. Vala pannile kanapuljong, sidrunhein, kookospiim ja sambal oelek. Keeda ilma kaaneta 10 minutit. Viimaseks paariks minutiks lisa supi sisse ka viilutatud paprika. Keeda pakendi juhendi järgi riisinuudlid, loputa need külma veega ja tõsta sõelale nõrguma.
Lisa supile 1 spl külmas vees lahustatud maisitärklis ja kalakaste. Keeda segades, kuni supp muutub paksemaks. Lisa roheline sibul, laimimahl ja värske koriander.
Tõsta kausi põhja portsjon riisinuudleid ja selle peale kulbiga suppi!

Kommentaarid

Eva ja CO ütles …
Aitäh kiidusõnade eest, Jutake! :)
Ma ei saa aru, kuidas sul alati toidud ilusamad tulevad, kui minul? Sul on vist mingi nipp! Fotod on imeilusad ja isuäratavad! Aga supp on tõesti maitsev ja kuigi retsept on pikk, siis tegelikult selle tegemiseks väga kaua aega ei lähegi. Onju?

Olge terved!
Eva-U
Juc ütles …
On jah nii, Eva. Ja lisaboonuseks on see, et valmimise ajal hõljuvad köögis superhead aroomid! aitäh veelkord, nüüd siis ka fotosid kiitmast :)
Anonüümne ütles …
Ega minulgi muud üle ei jää, kui ära teha. Ega see vist tõesti keeruline pole, kui komponendid kokku saan. Tegelikult ma juba aiman, milline hõrgutis sealt tuleb. Suur tänu!
Tervitused Kahupealt
Juc ütles …
Kahupea, Sul vist enamus asju kodus olemaski, või mis? Igatahes usun, et teie perele meeldib hästi, eriti arvestades, et Sa oled ise maailma parim supikokk ja Sinu oma tuleb kindlasti eriti hea veel! :) tervitameee
Anonüümne ütles …
Tuli tõesti väga maitsev. Kui kogu vajalik kraam oli ülesrivistatud, siis läks supikeetmine ka käbedalt.
Kahupea

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Vana-vanaema pannišašlõkk

Troopiline toorjuustukook laimi ja passioniviljaga