Õunahooaeg - õuna-kohupiimakook kaneelipurukattega

Tahaks küpsetada, aga millest. Minu lemmikud - kirsid, maasikad, vaarikad, rabarberid... selleks aastaks ajalugu. Värskel kujul vähemalt. Ja süda ei luba septembrikuus külmutatud marjade kallale asuda. Nii et siis õunad. Õunad on väljakutse, sest H. põhimõtteliselt ei armasta eriti õunakooke (ju tal on meeles mingi halb kogemus kuivatatud õuntest tehtud koogiga, arvatavasti pärit juba lapsepõlvest). Nii et eesmärk oli teha kook, mis tõestaks H.-le vastupidist - õunakook saab keele alla viia. Strateegiliselt õige käik oli kohupiima kasutamine, sest kohupiimakoogid on H. lemmikud. Ühesõnaga, eesmärk sai kuhjaga täidetud. Põhiretseptiks võtsin Nami-nami õuna-kohupiimakoogi retsepti. Vaja läheb:
Taignale
180 gr jahu
130 gr suhkrut
1, 5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
100 gr sulatatud võid
1 muna
0,8 dl piima/vahukoore segu (1:1)
0,5 tl kaneeli

Katteks:
3 keskmist hapukat õuna
200 gr kohupiima
1 tl sidrunimahla
1 dl suhkrut
1 muna
Sega jahu, suhkur ja küpsetuspulber, lisa veidi jahtunud sulavõi ning sega segu purutaoliseks. Jaga pooleks. Lisa poolele purule kaneel ja sega läbi. Lisa teisele poolele purust lahtiklopitud muna ja piima-koore segu. Kalla viimane segu küpsetuspaberiga polsterdatud ümmargusse koogivormi. Koori õunad, lõika õhukesteks viiludeks ja lao taignale ühe kihina. Katte jaoks klopi muna suhkruga, lisa sidrunimahl ja kohupiim. Sega ühtlaseks. Vala segu õuntele. Puista peale kaneelipuru. Küpseta 200 kraadises ahjus 30-35 min, kuni kook on peale kuldpruun. Serveeri vanillijäätisega!

Kommentaarid

Eva P. ütles …
Muuseas, rabarbritel teine hooaeg veel kestab - eile noppisin peenralt viimased varred ära.
Juc ütles …
Ahnii, Eva, vaat kui hea uudis. Eks näis, mis ilm teeb, kas on ka lootust Peedult rabarbereid korjata kui nädala pärast lähen :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Vana-vanaema pannišašlõkk

Troopiline toorjuustukook laimi ja passioniviljaga