Kahe šokolaadi fondant - kiirgurmee!

Mulle kohutavalt maitseb šokolaadifondant, plombiiri ja maasikate või vaarikatega ... Mmmm....
Vabandused kehva fotokvaliteedi pärast, "varastasin" selle pildi võõrustajate fotokast :)
Inglismaalt lahkudes sain Gillianilt kaasa ühe retsepti, kuidas "petta" külalised ära - teha ise imekiire dessert, samas panna külalised arvama, et tegu on suure kunstiteosega. Mina kavatsen seda saladust teiega siin jagada. Ise ma seda hõrgutist kodus teha ei saa, sest mul ei ole mikrolaineahju. Nii et mina ise pean ikka vanaviisi edasi läbi ajama. Aga kel mikro olemas, neile soovitan soojalt. Pakkusin meie viimasel Campo Grande õhtul seda desserdiks ja kõik mõmisesid! :)

Vaja läheb:
125 gr võid
75 gr suhkrut (või muscovado suhkrut)
2 muna
200 gr sulatatud tumedat šokolaadi
100 ml vahukoort
25 gr jahu
1/4 tl küpsetuspulbrit
75 gr tükeldatud valget šokolaadi

Sega või suhkruga kreemiks. Lisa sulatatud šokolaad ja vahukoor, mikserda mõned minutid. Sega juurde jahu, küpsetuspulber ja valge šokolaad. Määri 4-5 ramekini võiga kokku, pane šokolaadisegu neisse sisse. Kata kõik vormid toidukilega. Küpseta mikrolaineahjus ca 4 min. Tõsta vormid välja, augusta kiled ja jäta mõneks minutiks lauale järelküpsema. Võta kile ära ja kalla koogikesed taldrikutele. Serveeri jäätise ja maasikatega!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Mina sattusin Sinu põnevatel retseptidele ja reisi kirjadele läbi Aeti toidublogi :)
Aitähh põneva ja lihtsa retsepti eest. Mina tegin asja järgi,sain 5 portsu, aga tegin 2 portsu esimene päev ja ülejäänu jätsin külmkappi seisma. Teine päev tehes sai isegi maitsvam :) Aga targem olen järgmine kord ka selles osas, et triiki täis ei saa vormi panna, päris usinalt kerkis taigen :)
Tults
Juc ütles …
Oi, Tults, alles nüüd nägin su postitust. Kuu aega hiljem :). Tore, et meeldis. See on tõesti hea ja kiire petuvärk :). Aga toimib!

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Vana-vanaema pannišašlõkk

Punase läätse ja sealiha hautis

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi