Aasia hõnguga kerge kurgisalat
Mul ei ole tihtipeale ideid kergete salatite osas, mis sobiks prae kõrvale. Kurk on üks tänuväärne köögivili, mida isegi Eestis kõlbab aasta läbi osta. Aga sellel kurgisalatil on väike Aasia konks küljes, mis lisab värskust ja vürtsi. Kuna maitsed ei ole väga tugevad, siis sobib täitsa hästi ka mitte-Aasta toitude juurde. Suurematest poodidest saab sidrunheina ka kätte, ma usun. Vaja läheb:pikk kurk
jupp kooritud viilutatud ingverit
värskeid koriandri lehti
värskeid mündi lehti
jupp sidrunheina
oliiviõli 6 spl
riisiveini äädikat 3 spl
1 tl suhkrut
musta pipart
2 spl sojakastet
jupp kooritud viilutatud ingverit
värskeid koriandri lehti
värskeid mündi lehti
jupp sidrunheina
oliiviõli 6 spl
riisiveini äädikat 3 spl
1 tl suhkrut
musta pipart
2 spl sojakastet
Valmista kaste segades kokku oliiviõli, sojakaste ja äädika ning valades selle ingveriviilude, sidrunheinatükkide ja suhkru peale. Sega ja jätta pooleks tunniks maitsestuma. Koori kurk, lõika pikuti õhukesed viilud. Pane kurgiviiludele värske koriandri ja mündi lehed. Vala kaste läbi sõela salatile. Raputa peale musta pipart! Bon appetit!
Kommentaarid