pühapäev, 25. oktoober 2009

Grillitud ananass rummi-vanillikastmes

Ananassi grillimine kummitab mind juba alates Brasiilia rodiziotest, mille lõpetuseks pakutakse mahlakaid grillananassiviile kaneeli-suhkrukattega. Seda rooga saab kindlasti tulevikus maitsta meie Peedu grilliõhtutel, kui kodumaale ikka head ilma veel kunagi antakse. Seni aga arenes minu grillananassi mõte edasi ja ühel Bangkoki õhtul, kui minu kasutuses oli grillpann ja mahlakad Tai ananassid, valmsitasin seda rooga veidi elegantsemas vormis, nimelt rummi-vanillikastmes. See on selline kerge, mahlakas ja maitsetest tulvil dessert, mida pakkuda peale tugevat pearooga (nt lasanje on alati selline pearoog, mille järel midagi tugevamat sisse ei lähe). Vaja läheb:
1 ananass
2 spl võid, pluss veidi õli, kui vaja
4 spl suhkrut
3 pitsi rummi
1/2 laim
1 tl seemnetega vanillipastat

Lõika ananassil ära mõlemad otsad, koori. Lõika ananass pooleks ja eemalda keskel olev kõva osa. Kuumuta grillpann, pane pannile 1 spl võid ning ananassid. Kui tahad ilusaid kuldseid triipe, ära ananassi tükk aega liiguta. Lisa veel 1 spl võid ja keera ananass teistpidi. Kui tundub, et või võib kõrbema minna, lisa veidi õli. Kui mõlemad pooled on grillitud, eemalda ananassid. Vala pannile rumm ja laimimahl. Keeda alkohol välja ja lisa suhkur. Sega pidevalt, kuni tekib siirup. Enne tulelt eemaldamist sega sisse vanillipasta. Vala kaste ananassile. Serveeri niisama või jäätisega.

Kommentaare ei ole: