Taignas praetud krevetid, magusa tšillikastmega otse purgist

Üheks lõunaks sõime restoranis taignas praetud krevette, mis olid supermaitsvad koos kõrvale serveeritud magusa tšillikastmega. Olid teised suured küll ja kohe 8 tükki, aga no mis sa nendest ikka saad, ainult hambaauku. Maksime arve, hüppasime rollerile ja sõitsime turule lisa ostma. Pool kilo krevette, mille müüja kibekiirelt ära puhastas, olemas, valmistasime ise lisa. Ega siin tegelikult suurt retsepti ju polegi, lihtsalt ühe vana hea asja meeldetuletamine. Juurde sobib lihtsalt võrratult ükskõik milline magus tšillikaste, milliseid igal maal igas supermarketis odava hinnaga osta saab. Vaja läheb (taigen on võetud BBCGoodFood kodulehelt):
500 gr suuremat sorti krevette (puhastatud, sabad küljes)
100 gr jahu
2 munakollast
1 tl õli
150 ml piima
1 munavalge
maitsesta soola
serveerimiseks sidrunimahla ja kastet

Sega jahu soolaga, tee auk keskele, lisa õli ja munakollased. Sega ühtlaseks, lisa piim ja sega taignaks. Kata ja pane 30 minutiks jahedasse.
Löö munavalge kõvaks vahuks ja sega õrnalt taignasse. Aja õli kuumaks, pista krevett taignasse hoides ise sabast ja prae kuumas õlis kuldseks. Tilguta soovi korral peale veidi sidrunimahla ja serveeri koos magusa tšillikastmega.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Tere
Olen nii teie toidublogi suur austaja kui ka reisiblogi lugeja juba ettevalmistuste ajast :)

Ja ma lihtsalt tahtsin öelda, et need retseptid ja need seiklused muutuvad iga päevaga üha ilusamaks, paremaks, huvitavamaks. Olen ka ise suur Tai ja taiköögi huviline, seega on teie blogid mulle nagu kulla-auk.

Suur suur tänu ja ainult õnne suurel seiklusel, Kätrin
Juc ütles …
Kätrin, suur tänu vahva kommentaari ja kiituse eest. Sellised kirjad annavad jõudu juurde kohe. Püüan ka edaspidi Tai köögi pärleid siia üles panna!
Anonüümne ütles …
Olen samuti kogu aeg teie seiklustel silma peal hoidnud. Tai söökide osas tunnen aga kasvavat kadedust - manades silme ette neid võimalusi seal turul.
Muide - mida selles "Tainas praetud krevetid ..." retseptis tuleb võtta 1 tl? Tundub, et miskit oleks nagu puudu...

Maiustage siis ka minu eest!
kiibitseja
Ullike
Juc ütles …
Oi, Ullike, suur tänu. Mul alalõpmata juhtub selliseid "näpukaid". Aga turu võtaks siit tõesti kõige kaubaga Eestisse kaasa :)
Liina ütles …
Hommikut (meil siin igatahes on hommik, 3. advent, paks lumesadu ja kõik muu täisjõululik :-)
Lugesin retsepti niimoodi diagonaalis ja ise imestan, et vaat kui julge, muudkui krevett näppupidi taignasse ja siis näppupidi hoides kuumas õlis friteerida. Noh et ega üle ühe vist siis korraga ei tee, vahepeal peab kiirabis käima :-D
Aga siis lugesin hoolikamalt, nii et kõik ok.
Mõnusaid (vürtsikaid, värvikaid, puuviljalisi, rollerisuminalisi) jõuluootusi teile sinnakanti!
Juc ütles …
Liina, hea nali. Ma jah ei hakanud kirjeldama, et võta sabast kinni, pista taignasse, lase kuuma õli kohal näpud sabast lahti :). Aitähh kõigi heade soovide eest. Teile soovime ilusa valge lumesaju jätkumist ja rahulikke kodumaiseid jõule!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga