Som Tam - sõltuvusttekitav papaiasalat

Juba pakimegi asju, et liikuda peale pea 5 Tai-kuud edasi Hiina, Jaapani ja Eesti poole. Ongi aeg teha viimane Tai-k66gi teemaline postitud. Sedapuhku siis Som tam, v6ibolla k6ige t2htsam roog taide jaoks. Sellest vyrtsisest toore papaia salatist on kohalikud siin lausa s6ltuvuses. N2iteks Manni lasteaia kasvatajad s66vad seda igaks l6unaks, varieerides teda p2evast p2eva, et igavaks ei l2heks - kord soolatud krabiga, kord kuivatatud krevettidega, kord riisinuudlitega, kord ilma lisanditeta kleepuva riisi k6rvale. Meie lemmikuks on som tam ilma krabide ja krevettideta, kuid röstitud maapähklitega! Siinne retsept on p2rit toredalt Tai proualt, kes kuude viisi igal hommikul oma motok66giga meie maja ette vuras, et meid ning meie naabreid som tami ja grillkanaga kostitada! Kes soovib proovida, kuid toorest papaiat pole kuskilt v6tta, v6ib selle asendada kas riivitud porgandi v6i toore mangoga. Vaja l2heb:



2 suurt poetäit riivitud toorest papaiat (või asenda toore mango või porgandiga)
1 väike tšilli (või rohkem, kui vürtsist armastad)
3-4 küünt küüslauku
1 väike tomatit
1 pikk roheline (mao)uba või 4 väikest rohelist oakauna
3-4 spl kalakastet
1 spl suhkrut
3-4 spl laimimahla
2 spl röstitud maap2hkleid
Pane uhmrisse tšilli ja küüslaugud (siin kasutatakse koorimata küüsi), tambi nuiaga pisut, lisa sektoriteks lõigatud tomat ja tükkideks murtud oad. Tambi veel veidi. Vala uhmrisse laimimahl, kalakaste ja suhkur. Tambi kõik läbi kergelt, lisa papaia. Sega läbi koos maapähklitega. Serveeri puistates peale veel veidi maapähkleid. Kellele meeldib, võib serveerimisel lisada kuivatatud krevette!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Hurraaa! Ma olen seda retsepti juba pea kuu aega oodanud! Alates esimesest hommikust Tais, kui ma seda salatit maitsta sain. Kripeldab siiani! Lähen nüüd kohe homme poodi uurima, kuidas Londoni kaubandusvõrgus lood toore papaiaga on ;) Issver-sussver, suu jookseb vett :)

Metsikult tervitusi,
Eva-U
Juc ütles …
Väga põnev, kas London on nii hästi varustatud, et toorest papaiat saab. Anna siis teada!
leoola ütles …
mis on kleepuv riis?
Anonüümne ütles …
Hullult hea!Aga leoolale vastab Juc siis, kui saab oma blogile ligi. Hiinas on blogid keelatud. Nüüd võime omavahel lobiseda. Proovige kõik Som Tami! Olen juba 2 korda teinud toore mangoga, papaiat ei raatsinud osta. tervitused Kahupealt.
Anonüümne ütles …
vaja kontrollida:)
Juc ütles …
Ohoo, tsivilisatsioonis tagasi - tervitused Kuala Lumpuri lennujaamast.
Kahupea, aitähh teavitamast. Ja vahva, et Som Tam maitseb!
Leoola, keepuv riis on selline nätske aurutatud riis, mida süüakse näppude vahelt. Ma ütleks, et päris maitsetu :). Aga vürtsikate toitude juurde sobib hästi.
Anonüümne, kontrolli jah ja anna teada!
Eva ja CO ütles …
Tsau!

Nii tore, nii tore - Londonis leidub toorest papaiat! Seda küll mitte suures supermarketis vaid väikses Tai toiduaineid müüvas poes. Söön praegu salatit ja mõnulen - tuli välja täpselt selline nagu Tais! Super!!!

Vürtsikate tervitustega,
Eva-U
Juc ütles …
nii vahva, et kui muidu ei saa, tuleb sulle külla tulla kja ikka saab. :) TOre, et õige välja tuli!
Unknown ütles …
Tegelikult on Londonis seda pea kõigis hiinalinna toidupoodides müügil ja lisaks veel terve hulk muud huvitavat.
Juc ütles …
Raivo, selles suhtes on London küll üks superkoht, kus elada!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco