Punase läätse ja sealiha hautis


Kuna minu kallis abikaasa armastab hirmsasti sealiha, siis olen viimasel ajal üritanud leida erinevatest toidublogidest uusi põnevaid sealiharetsepte. Midagi nagu on ka, aga tegelikult on sõber sealiha toidusõprade tähelepanu alt täiesti teenimatult välja jäänud. Tegin siis ise väikse sammu selles suunas, et sealihasõpradel üks retsept leida oleks. Valmistasin punaste läätsede ja sealiha hautist, mis on pisut nagu plov, ainult et läätsedest riisi asemel ja sealihast lamba asemel.


Vaja läheb:

0,5 kg sealiha

250 gr punaseid läätsesid

400 gr purustatud tomateid

2-3 sibulat

3 küünt küüslauku

2-3 porgandit

0,5 tl safranit

1/2 kl kuiva valget veini

1/2 hakitud tšilli


Prae sealihatükid kuumas õlis kuldseks, maitsesta soola ja pipraga, tõsta kõrvale. Prae samas rasvas sibul, küüslauk, kui need on klaasjad, siis lisa ka porgandikettad ja sega läbi. Kuumuta veidi, lisa juurde liha ja vala peale vein. Lase keeda ca 5 minutit, et alkohol välja keeks. Lisa torts keedetud vett ja lase segul kaane all madalal kuumusel mõnda aega podiseda. Kui liha on juba parasjagu pehme, lisa läätsed, purustatud tomatid ja veel keedetud vett. Lisa maitseained (tšilli, ingver, sool, pipar) Keeda, kuni läätsed on pooleks läinud. PS! Kui enne läätsede pooldumist vesi ära keeb, pane jälle veidi juurde.

Serveeri maitsestamata jogurti või hapukoorega ja värske koriandriga. Paku kõrvale pehmet lavašši.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
No, kuidas maitses? Kas see fotol esiplaanil on lavass? Näeb välja nagu ingveri juurikas. Kahupea
Juc ütles …
maitses hästi! See on pehme lavašš jah. :) Täna kavatsen ülejäägi panna ahjuvormi ja üle puistada juustuga ja üle küpsetada ja uuesti pakkuda.

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco