Banaanikeeks genadillivõiga (ja muud head kraami)

2 suurt muna
180 gr jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
70 gr hakitud kreeka pähkleid
50 gr hakitud tumedat šokolaadi
ca 300 gr püreestatud banaane (hästi küpseid)
150 gr suhkrut
100 gr võid
0,5 tl vanilliekstrakti
50 ml piima
Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Teises kausis sega omavahel sulatatud või ja suhkur. Lisa sellele segule ükshaaval kloppides munad ning seejärel piimaga püreestatud banaanid. Lisa pidevalt segades pähklid, šokolaad ning vanill. Lisa jaokaupa, pidevalt segades, kuivained. Määri keeksivorm võiga ja kata jahuga. Vala tainas vormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 60-75 minutit.
Grenadillivõi jaoks läheb vaja:
Kõigepealt tuleb valmistada vanillikreem ehk vanilla custard. Juhise selleks leiad näiteks sellest postitusest (eesti keeles kõige all). Kreemi läheb vaja oluliselt vähem, kui teda selle retsepti järgi tuleb. Samas on tema kasutamiseks miljoneid vahvaid võimalusi. Näiteks, võid ta jäätiseks külmutada või kastmena sellessamas rabarberikissellis ujuvatele saartele kasutada või küpseta hoopis kookosmakroonilohukesed (näiteks selle Nami-Nami retsepti järgi), täida vanillikreemiga ja pane kõige otsa üks magus maasikas! See viimane on üks tõeliselt super maitsekooslus - kookos, vanill ja maasikas... mmm!
Aga tulles tagasi grenadillivõi juurde, siis läheb vaja:
150 gr toorjuustu
6-7 spl vanillikreemi (vanilla custard)
1 spl sidrunimahla
2 spl suhkrut
2 grenadilli sisu
Sega kõik kokku ühtlaseks kreemiks.
Lõika keeksist viilud ja määri grenadillivõid peale!
Kommentaarid