Grillsaiad herne-parmesani kreemiga
No mis sa selle rõõmuga peale hakkad, et turul juba prisked hernekaunad ostjaid ootavad. Kuna ma juba oma kukeseentega grillsaia lainel niikuinii olin, siis valmis järjekordne saiakate. Olin neid helerohelisi variatsioone hernekreemidest juba nii mõneski ajakirjas ja toidublogis imetlenud. Nüüd oli siis minu kord. Parmesan, küüslauk ja oliiviõli tundusid just õiged kaaslased minu pisikestele esimestele hernepoistele :).
Vaja läheb (ca 4 saiale):
100 gr värskeid herneid
2 küünt küüslauku
3 spl oliiviõli
2 spl parmesani
1 tl riivitud sidruni koort
1/2 väikse sidruni mahl
1 suur leht münti
Keeda herneid ca 2 minutit soolaga maitsestatud vees ja kurna. Lase jahtuda. Haki küüslauk, prae koos riivitud sidrunikoorega kergelt 1 spl oliiviõlis. Sega kokku herned, küüslauk ja sidrunikoor oliiviõliga, parmesan, mündileht, lisa ülejäänud õli ja sidrunimahl. Purusta saumikseriga kreemjaks, maitsesta soola ja pipraga. Grilli saiad kuldseks, kata hernekreemiga, riivi peale veel parmesani ja tilguta paar tilka head oliiviõli!
Kommentaarid
http://junglefrog-cooking.com/green-peas-broadbeans-mint-mozarella/