Kaheksajalgne suvesalat
Suvi on salatite aeg, kas pole? Kuuma ilmaga polegi nagu seaprae isu eriti. Vanad salatilemmikud Caesar, Niçoise ja kurgi-tomati oma on kõik suurepärased, aga vahel tahaks midagi teistmoodi. Sellepärast saigi ette võetud kaheksajala salat kapparitega, mis ühelt poolt maitses võrratult ja teiselt poolt kummutas minu mõningase eelarvamuse selle tegelase suhtes.
1 suur kaheksajalg või ca 10 väikest
punt bouquet garni´d (selleks seo kokku petersell, tüümian, loorber)
jupike porrut
1 porgand
1 tähtaniisi kupar
1 tl apteegitilli seemneid
2 spl meresoola
salati ja kastme jaoks:
6 spl extra virgin oliiviõli
4 spl kappareid
1 sidruni mahl
1 šalottsibul
1 küüslauguküüs
1 tomat
10 väikest basiilikulehte
1 väike värske tšillipipar
soola
Kui kasutad külmutatud kaheksajalga, lase tal sulada külmikus. Pese voolava külma vee all ära ja pane keedupotti. Lisa bouquet garni, köögiviljad ja vürtsid, kata külma veega. Aja vesi keema ja lase madalal kuumusel umbes pool tundi podiseda (väikeste puhul piisab vast paarikümnest minutist, eriti suure isendi puhul peaks kaheksajalg keema üle poole tunni). Kui aega on, lase kaheksajalal umbes tund aega puljongi sees jahtuda.
Tõsta kaheksajalg puljongist välja ja lõika väikesteks tükkideks. Lisa kõik kastme ja salati koostisosad - kapparid, hakitud sibul ning küüslauk, hakitud tomat, basiilik, peeneks viilutatud tšilli, sool, sidrunimahl ning oliiviõli. Sega kõik kokku, tõsta mõneks minutiks külmkappi. Serveeri külma valge veini ja värske saiaga!
Idee pärineb ajakirjast Elle à table
1 suur kaheksajalg või ca 10 väikest
punt bouquet garni´d (selleks seo kokku petersell, tüümian, loorber)
jupike porrut
1 porgand
1 tähtaniisi kupar
1 tl apteegitilli seemneid
2 spl meresoola
salati ja kastme jaoks:
6 spl extra virgin oliiviõli
4 spl kappareid
1 sidruni mahl
1 šalottsibul
1 küüslauguküüs
1 tomat
10 väikest basiilikulehte
1 väike värske tšillipipar
soola
Kui kasutad külmutatud kaheksajalga, lase tal sulada külmikus. Pese voolava külma vee all ära ja pane keedupotti. Lisa bouquet garni, köögiviljad ja vürtsid, kata külma veega. Aja vesi keema ja lase madalal kuumusel umbes pool tundi podiseda (väikeste puhul piisab vast paarikümnest minutist, eriti suure isendi puhul peaks kaheksajalg keema üle poole tunni). Kui aega on, lase kaheksajalal umbes tund aega puljongi sees jahtuda.
Tõsta kaheksajalg puljongist välja ja lõika väikesteks tükkideks. Lisa kõik kastme ja salati koostisosad - kapparid, hakitud sibul ning küüslauk, hakitud tomat, basiilik, peeneks viilutatud tšilli, sool, sidrunimahl ning oliiviõli. Sega kõik kokku, tõsta mõneks minutiks külmkappi. Serveeri külma valge veini ja värske saiaga!
Idee pärineb ajakirjast Elle à table
Kommentaarid
Mahlakate tervitustega,
Eva-U