Suvine virsikupirukas - ilus ja lihtsamast veel lihtsam
Ükskord ometi õnnestub mul viibida kuskil lõunapool siis, kui minu suured lemmikud, virsikud ja nektariinid, valmis on. Ma võikski neist toituda vist mõnda aega. No lihtsalt metsikult mahlased ja magusad. Eelmisel nädalal sai ühele poole minu järjekordne prantsuse keele kursus. Õpetaja palus, et igaüks viimasesse tundi, kus eksamitulemused teada anti, midagi söödavat kaasa tooks. Kasutasin siis võimalust ja küpsetasin midagi virsikutest. See kook või pirukas või kuidas seda nüüd nimetadagi on nii lihtne, et ma küpsetasin selle valmis hommikul enne tööle minekut. Illustreerib sõna otseses mõttes inglisekeelset kõnekäändu: "as easy as a pie" (lihtne nagu pirukas). Ja ilus ka minu meelest, kas pole?
Vaja läheb:
6 filotaigna lehte
2 virsikut (pluss 1, kui keedad ise virsikumoosi koogile määrimiseks)
60 gr sulavõid
3 spl suhkrut (pluss 1, kui keedad ise virsikumoosi koogile määrimiseks)
(kui ise moosi keeta ei viitsi, siis 1 spl meelepärast virsiku-, nektariini- või aprikoosimoosi)
Kui teed ise moosi, aja vesi keema ja lõika virsiku nahale mõned sälgud sisse. Pista virsik minutiks keevasse vette, tõsta välja ja koori. Lõika virsiku viljaliha tükkideks, lisa suhkur ja keeda moosiks. Purusta lõpuks saumikseriga, siis on moosi hiljem lihtsam pintsliga koogile määrida. Selle kõik võib muidugi varem valmis teha. Või veel parem, hoopis suuremas koguses, siis saab moosist hiljem ka rõõmu tunda.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika virsikud õhukesteks viiludeks. Lao koogivormi kaks filotaigna lehte, määri neid kiiresti pealt sulavõiga, lao peale teised kaks filotaigna lehte ja määri uuesti sulavõiga, tee sama ka viimase 2 filolehega. Lao virsikuviilud taignale ja raputa peale suhkur. Küpseta umbes 20 minutit või kuni kook ilus kuldne on. Tõsta ahjust välja ja määri peale virsikumoosi.
Idee: Marabout chef
Vaja läheb:
6 filotaigna lehte
2 virsikut (pluss 1, kui keedad ise virsikumoosi koogile määrimiseks)
60 gr sulavõid
3 spl suhkrut (pluss 1, kui keedad ise virsikumoosi koogile määrimiseks)
(kui ise moosi keeta ei viitsi, siis 1 spl meelepärast virsiku-, nektariini- või aprikoosimoosi)
Kui teed ise moosi, aja vesi keema ja lõika virsiku nahale mõned sälgud sisse. Pista virsik minutiks keevasse vette, tõsta välja ja koori. Lõika virsiku viljaliha tükkideks, lisa suhkur ja keeda moosiks. Purusta lõpuks saumikseriga, siis on moosi hiljem lihtsam pintsliga koogile määrida. Selle kõik võib muidugi varem valmis teha. Või veel parem, hoopis suuremas koguses, siis saab moosist hiljem ka rõõmu tunda.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika virsikud õhukesteks viiludeks. Lao koogivormi kaks filotaigna lehte, määri neid kiiresti pealt sulavõiga, lao peale teised kaks filotaigna lehte ja määri uuesti sulavõiga, tee sama ka viimase 2 filolehega. Lao virsikuviilud taignale ja raputa peale suhkur. Küpseta umbes 20 minutit või kuni kook ilus kuldne on. Tõsta ahjust välja ja määri peale virsikumoosi.
Idee: Marabout chef
Kommentaarid
Kallistan,
Eva-U
Muidugi tervitused ka,
Eva-U
Mari-Liis, vot mulle tundub ka, et suvega peab kaasas käima lihtsus ja kiirus. Nii nagu suviselt kuumas köögis tundide viisi burgundia pada ei hakkaks keetma, ei tuleks ka selle peale, et keerulisi torte ajaviiteks küpsetada :).
Nii ilus ei tulnud mul, aga maitses hästi :)
Ja tulingi tegelikult sinu käest uurima, et kuidas lõikamisega on või panin mina midagi väga mööda. Aga nagu selgus, siis nii vist peabki olema. Lõikasin kääridega.
"siret"