Kaheksajalgne suvesalat

Suvi on salatite aeg, kas pole? Kuuma ilmaga polegi nagu seaprae isu eriti. Vanad salatilemmikud Caesar, Niçoise ja kurgi-tomati oma on kõik suurepärased, aga vahel tahaks midagi teistmoodi. Sellepärast saigi ette võetud kaheksajala salat kapparitega, mis ühelt poolt maitses võrratult ja teiselt poolt kummutas minu mõningase eelarvamuse selle tegelase suhtes.

DSC_0037


1 suur kaheksajalg või ca 10 väikest
punt bouquet garni´d (selleks seo kokku petersell, tüümian, loorber)
jupike porrut
1 porgand
1 tähtaniisi kupar
1 tl apteegitilli seemneid
2 spl meresoola

salati ja kastme jaoks:
6 spl extra virgin oliiviõli
4 spl kappareid
1 sidruni mahl
1 šalottsibul
1 küüslauguküüs
1 tomat
10 väikest basiilikulehte
1 väike värske tšillipipar
soola

DSC_0040


Kui kasutad külmutatud kaheksajalga, lase tal sulada külmikus. Pese voolava külma vee all ära ja pane keedupotti. Lisa bouquet garni, köögiviljad ja vürtsid, kata külma veega. Aja vesi keema ja lase madalal kuumusel umbes pool tundi podiseda (väikeste puhul piisab vast paarikümnest minutist, eriti suure isendi puhul peaks kaheksajalg keema üle poole tunni). Kui aega on, lase kaheksajalal umbes tund aega puljongi sees jahtuda.

Tõsta kaheksajalg puljongist välja ja lõika väikesteks tükkideks. Lisa kõik kastme ja salati koostisosad - kapparid, hakitud sibul ning küüslauk, hakitud tomat, basiilik, peeneks viilutatud tšilli, sool, sidrunimahl ning oliiviõli. Sega kõik kokku, tõsta mõneks minutiks külmkappi. Serveeri külma valge veini ja värske saiaga!

Idee pärineb ajakirjast Elle à table

Kommentaarid

Eva ja CO ütles …
Juc, sa kohe oskad isu tekitada! Salati retsept on põnev, aga lause "Serveeri külma valge veini ja värske saiaga!" ajas suu lõplikult vett jooksma :)

Mahlakate tervitustega,
Eva-U
Juc ütles …
Eva, eks ma püüan! :) Ma ise võiks isegi värske saia ära jätta ja ainult külma valge veini peale hakkaks suu vett jooksma :). Mahlakad tervitused ka teile kõigile!

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Vana-vanaema pannišašlõkk

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade