Lähis-Ida pommu ja kikerherne salat
Nagu ma oma eelmises postituses lubasin, saab siit mõnda aega nüüd ideid salatite tegemiseks. Viimased kuud möödusid lihtsalt nii ohtrate rikkalikult kaetud laudade ja särisevate grillide juures veedetud õhtute tähe all, et salatid on nüüd omal kohal. Ja suvi pole ju samuti päris läbi - veel paari päeva eest valitses väljas totaalne troopika 30 kraadi ja saunaniiskusega. Isu ja põnevuse tekitamiseks lisan, et salatite vahele saab ka midagi tummisemat ehk küpsetisi hooajalistest viljadest. Nimelt on praegu siin viimane aeg korjata üles kõikjal teeäärtes ja kraavipervedel valminud põldmarjad ning võtta alla kollased magusad mirabellid, mille poolest siinne kant lausa kuulus on. Mina pistsin need paari prantsusepärase küpsetise sisse, aga sellest kõigest hiljem. Praegu on salati aeg ja suvisest Delicious. ajakirjast leitud Lähid-Ida pommu ja kikerherne salati jaoks läheb Sul vaja:
2 pommut (lõika viiludeks ja siis viilud omakorda poolkuudeks)
1 terve küüslauk (küüned eraldatud, aga koorimata)
1-2 spl harissapastat
1 spl oliiviõli
400 ml purk kikerherneid (kurnatud ja külma veega loputatud)
1 punane sibul (peenteks viiludeks lõigatult)
250 gr halloumi (viiludeks lõigatud)
1/2 sidruni koor ja mahl
1 spl extra virgin oliiviõli
1 spl rapsiõli
70 gr rukolat
peotäis värsket koriandrit
Kuumuta ahi 190 kraadini.
Pane ahjuvormi küüslauguküüned, pommutükid, 1 spl oliiviõli ja harissapasta. Sega kõik omavahel läbi ja pista ahju umbes 20-25 minutiks. Viimaseks 5 minutiks lisa ka kikerherned.
Samal ajal, kui pommud jm ahjus küpsevad, vala sibulatele keev vesi ja jäta umbes 5 minutiks seisma. Niimoodi kaob sibula üleliigne kibe maitse. Kurna ja loputa külma veega.
Võta suur salatikauss ja pane sellesse kogu kraam ahjuvormist. Lisa kurnatud ja loputatud sibulad.
Prae pannil kuumas õlis halloumiviile mõlemalt poolt, kuni nad on ilusad kuldsed. Murra halloumiviilud katki ja lisa salatisse.
Sega kokku sidrunimahl, sidrunikoor, extra virgin oliiviõli ja rapsiõli. Maitsesta soola ja pipraga. Vala salatile, sega kergelt läbi. Lisa rukola ja koriander, sega veel kergelt läbi ja serveeri kohe.
2 pommut (lõika viiludeks ja siis viilud omakorda poolkuudeks)
1 terve küüslauk (küüned eraldatud, aga koorimata)
1-2 spl harissapastat
1 spl oliiviõli
400 ml purk kikerherneid (kurnatud ja külma veega loputatud)
1 punane sibul (peenteks viiludeks lõigatult)
250 gr halloumi (viiludeks lõigatud)
1/2 sidruni koor ja mahl
1 spl extra virgin oliiviõli
1 spl rapsiõli
70 gr rukolat
peotäis värsket koriandrit
Kuumuta ahi 190 kraadini.
Pane ahjuvormi küüslauguküüned, pommutükid, 1 spl oliiviõli ja harissapasta. Sega kõik omavahel läbi ja pista ahju umbes 20-25 minutiks. Viimaseks 5 minutiks lisa ka kikerherned.
Samal ajal, kui pommud jm ahjus küpsevad, vala sibulatele keev vesi ja jäta umbes 5 minutiks seisma. Niimoodi kaob sibula üleliigne kibe maitse. Kurna ja loputa külma veega.
Võta suur salatikauss ja pane sellesse kogu kraam ahjuvormist. Lisa kurnatud ja loputatud sibulad.
Prae pannil kuumas õlis halloumiviile mõlemalt poolt, kuni nad on ilusad kuldsed. Murra halloumiviilud katki ja lisa salatisse.
Sega kokku sidrunimahl, sidrunikoor, extra virgin oliiviõli ja rapsiõli. Maitsesta soola ja pipraga. Vala salatile, sega kergelt läbi. Lisa rukola ja koriander, sega veel kergelt läbi ja serveeri kohe.
Kommentaarid
Salat tundub tõesti hea olevat. Vaatasin oma veebipoest, et seal harissapastat ei müüda. Millisest poest sina selle leidsid? Ma mõtlen, et kas mul tuleks otsida üles hindude või taide pood, et seda saada või on seda võimalik hoopis millegiga asendada?
Päikest,
Eva-U
Kristina
Kristina