Tassikese Marju ploomikook Kreeka pähklite ja rummiga
Meil siin on ploomiaeg juba ühele poole saamas, aga nagu ma aru saan, siis teil seal Eestis on hooaeg veel hoos. Mõne aja eest, kui meil siinsed kohalikud tumesinised ploomid ehk quetschid ohtralt ja soodsalt poe- ning turulettidel esindatud veel olid, jäi silm pidama Tassikese Marju imeilusal ploomikoogil. Ploomid olid kodus olemas, järgmisel päeval külalised saabumas ja retsept võluvalt lihtne, nii ta siis saigi kohe samal päeval ette võetud. Olen alati arvamusel, et häid asju peab jagama korduvalt ja nii ma selle kaunitari siia oma blogisse üles riputangi. Marjule suur aitäh retsepti eest! Ilusat värvilist sügist teile!
Vaja läheb:
250 gr lehttainast
u 1 kg ploome
2 peotäit Kreeka pähkleid
2 sl rummi
100 gr pruuni suhkrut
1 kergelt lahtiklopitud muna
1 sl pruuni suhkrut
2 sl jagu külma võid, kuubikuteks lõigatud
Soovi korral serveerimiseks vaniljejäätist, aga ilma on ka võrratu!
Eelkuumuta ahi 200 kraanini. Poolita ploomid, eemalda kivi ja lõika veelkord pooleks. Pane ploomid pruuni suhkru, väiksemaks tükeldatud Kreeka pähklite ja rummiga kaussi seisma. Sega aeg-ajalt.
Rulli lehttainas küpsetuspaberi peal enam-vähem ümmarguseks, peaaegu ahjuplaadi suuruseks. Laota ploomid selle keskele ja voldi/keera tainaservad nii kokku, et täidis ja mahl välja ei jookseks.
Enne ahju panemist pintselda tainaääred munaga, puista tervele koogile peale pruuni suhkrut ja laota võitükid ploomidele. Küpseta 200-kraadises ahjus40-45 min või kuni koogi ääred on kuldpruunid ja täidis mullitab. Võta ahjust ja jäta umbes 15 minutiks enne serveerimist jahtuma.
250 gr lehttainast
u 1 kg ploome
2 peotäit Kreeka pähkleid
2 sl rummi
100 gr pruuni suhkrut
1 kergelt lahtiklopitud muna
1 sl pruuni suhkrut
2 sl jagu külma võid, kuubikuteks lõigatud
Soovi korral serveerimiseks vaniljejäätist, aga ilma on ka võrratu!
Eelkuumuta ahi 200 kraanini. Poolita ploomid, eemalda kivi ja lõika veelkord pooleks. Pane ploomid pruuni suhkru, väiksemaks tükeldatud Kreeka pähklite ja rummiga kaussi seisma. Sega aeg-ajalt.
Rulli lehttainas küpsetuspaberi peal enam-vähem ümmarguseks, peaaegu ahjuplaadi suuruseks. Laota ploomid selle keskele ja voldi/keera tainaservad nii kokku, et täidis ja mahl välja ei jookseks.
Enne ahju panemist pintselda tainaääred munaga, puista tervele koogile peale pruuni suhkrut ja laota võitükid ploomidele. Küpseta 200-kraadises ahjus40-45 min või kuni koogi ääred on kuldpruunid ja täidis mullitab. Võta ahjust ja jäta umbes 15 minutiks enne serveerimist jahtuma.
Kommentaarid
Kõige lõpuks tahan veel öeda, et mulle meeldis väga see nipp, et tainast rullida küpsetuspaberil. Nii oli paju lihtsam seda koogivormi pärast sättida. Mul on muidu sellega alati igavene jama.
Ühesõnaga - suur aitäh hea retsepti eest :)
Kallistan,
Eva-U