Väiksed šokolaadi-pavlovad veriapelsini ja tilga Cointreau´ga
Nende veidi teistmoodi mini-pavlovadega soovin ma teile sel aastal Head sõbrapäeva!Šokolaad on sel päeval niikuinii omal kohal! Aga mulle tundub, et seest punane apelsin ja väike tilk kangemat teevad selle küpsetise veelgi erilisemaks ning oma kõige kallimale pakkumiseks sobilikumaks!
Ja kel Valentinipäevaks juba muud plaanid, siis lisaks sobivad need väiksed pavlovad ka vasltakukleid asendama. Välja näevad ju nagu ühed pidulikud kuklid vahukooremütsiga :)
Vaja läheb:
75 g hakitud tumedat šokolaadi + veidi lisaks kaunistamiseks
2 toasooja munavalget
100 g suhkrut
0,5 tl vanilliekstrakti
0,5 tl valge veini äädikat
0,5 tl maisitärklist
200 ml vahukoort
75 g suhkrut
2 (veri)apelsini
veidi Cointreau´d või mõnda kangemat apelsinilikööri
Tee nii:
Kuumuta ahi 160 kraadini. Kata suur ahjupann küpsetuspaberiga. Sulata šokolaad kuumaveevannil, tõsta kõrvale ja lase pisut jahtuda.
Vahusta munavalged pehmeks vahuks. Lisa suhkur kolmes osas, iga kord enne järgmise osa lisamist vahusta eelmine osa korralikult vahu sisse. Kui oled vahustanud niikaua, et tekib tugev läikiv vaht, mis ei kuku kausist välja ka kaussi tagurpidi pöörates, lisa vanilliekstrakt, maisitärklis ja veiniäädikas. Sega ettevaatlikult suure lusikaga, kuni kõik on ühtlaseks kokku segunenud.
Nirista kaussi suur lusikatäis sulanud ja üksjagu jahtunud šokolaadi, aga ära sega. Tõsta kahe supilusika abil ahjuplaadile munavalgevahu-šokolaadi "pall". Jätka samamoodi - lusikatäis šokolaadi vahule ja kahe lusikaga pall plaadile, kuni kogu vaht on kasutatud. Sellest kogusest peaks tulema 6-8 väikest pavlovat, olenevalt suurusest. Vormi ettevaatlikult pavlovasid nii, et nende keskele jääks väike lohk (sinna läheb vahukoor ja muu hea kraam).
Pista ahjuplaat ahju ja keera kuumus kohe 110 kraadi peale. Lase pavlovadel ahjus rahulikult küpseda oma 30-35 minutit, siis keera kuumus maha ja lase neil veel 10 minutit ahjus olla. Tõsta pavlovad panniga koos välja ja lase täielikult jahtuda, sest šokolaad peab enne uuesti tahkeks muutuma, kui neid puutud!
Vahusta vahukoor suhkruga korralikult vahule (jälgi mängu, et Sa üleliia ei vahusta, muidu läheb koor tükki).
Lõika terava noaga kooritud (veri)apelsinidest hästi õhukesed viilud.
Kui pavlovad on jahtunud, tõsta igaühele neist vahukoort, kaunista apelsiniviiludega, tilguta peale mõned tilgad Cointreau´d või apelsinilikööri ning riivi peale šokolaadi!
Magusat sõbrapäeva!
Ja kel Valentinipäevaks juba muud plaanid, siis lisaks sobivad need väiksed pavlovad ka vasltakukleid asendama. Välja näevad ju nagu ühed pidulikud kuklid vahukooremütsiga :)
Vaja läheb:
75 g hakitud tumedat šokolaadi + veidi lisaks kaunistamiseks
2 toasooja munavalget
100 g suhkrut
0,5 tl vanilliekstrakti
0,5 tl valge veini äädikat
0,5 tl maisitärklist
200 ml vahukoort
75 g suhkrut
2 (veri)apelsini
veidi Cointreau´d või mõnda kangemat apelsinilikööri
Tee nii:
Kuumuta ahi 160 kraadini. Kata suur ahjupann küpsetuspaberiga. Sulata šokolaad kuumaveevannil, tõsta kõrvale ja lase pisut jahtuda.
Vahusta munavalged pehmeks vahuks. Lisa suhkur kolmes osas, iga kord enne järgmise osa lisamist vahusta eelmine osa korralikult vahu sisse. Kui oled vahustanud niikaua, et tekib tugev läikiv vaht, mis ei kuku kausist välja ka kaussi tagurpidi pöörates, lisa vanilliekstrakt, maisitärklis ja veiniäädikas. Sega ettevaatlikult suure lusikaga, kuni kõik on ühtlaseks kokku segunenud.
Nirista kaussi suur lusikatäis sulanud ja üksjagu jahtunud šokolaadi, aga ära sega. Tõsta kahe supilusika abil ahjuplaadile munavalgevahu-šokolaadi "pall". Jätka samamoodi - lusikatäis šokolaadi vahule ja kahe lusikaga pall plaadile, kuni kogu vaht on kasutatud. Sellest kogusest peaks tulema 6-8 väikest pavlovat, olenevalt suurusest. Vormi ettevaatlikult pavlovasid nii, et nende keskele jääks väike lohk (sinna läheb vahukoor ja muu hea kraam).
Pista ahjuplaat ahju ja keera kuumus kohe 110 kraadi peale. Lase pavlovadel ahjus rahulikult küpseda oma 30-35 minutit, siis keera kuumus maha ja lase neil veel 10 minutit ahjus olla. Tõsta pavlovad panniga koos välja ja lase täielikult jahtuda, sest šokolaad peab enne uuesti tahkeks muutuma, kui neid puutud!
Vahusta vahukoor suhkruga korralikult vahule (jälgi mängu, et Sa üleliia ei vahusta, muidu läheb koor tükki).
Lõika terava noaga kooritud (veri)apelsinidest hästi õhukesed viilud.
Kui pavlovad on jahtunud, tõsta igaühele neist vahukoort, kaunista apelsiniviiludega, tilguta peale mõned tilgad Cointreau´d või apelsinilikööri ning riivi peale šokolaadi!
Magusat sõbrapäeva!
Kommentaarid
Sulle ka ilusat sõbrapäeva!
Supersuurte tervitustega,
Eva-U
Kahupea tervitused
Esiteks, ei ole ma kunagi bešee-fänn olnud (liiga magus), teiseks ma lausa jälestan vahukoort aga kolmandaks nägin neid pilte ja tekkis SUUR isu need imepavlovad järele proovida. Tuleb igaks juhuks mainida, et ei ole kunagi varem pavlovaid teinud. Šokolaad ja alkohol on minu jaoks alati see imevalem, mille kaudu kõik toit saab heaks, nii et tegin katset päris kerge südamega :)
Tegin need pavlovad juba sõbrapäeval valmis - postitus oli veel värske - ja juhuslikult tulid meile õhtul ka ootamatud külalised ning kõik olid sillas! Soovitan soojalt, selline kerge ja ülimaitsev magustoit peale suurt rasket õhtusööki - vaevu hoidsin end tagasi, et mitte 2 tükki ära süüa.. Ja isegi sama head nägid välja nagu pildil! Hakkan neid kindlasti suht tihti tegema.. ;) tundub, et ma ei jälesta enam vahukoort - limpsisin kausigi puhtaks..
Kristina
Väga hea, uskumatult lihtne teha ja väljanägemine super. SUPER!
Kahupea