Väheke krabistamist Veneetsia moodi

Mul on see kalaprojekt kuidagi soiku jäänud, tuleb tunnistada. Kalaisu pole lihtsalt sugugi peale tulnud. Ju mul on mõtted juba seal kaugel kilude ja heeringate maal, kuhu juba paari nädala pärast suvitama tuleme. Aga ükskord vaatasid meile poeletilt vastu ilusad punased eelkeedetud ämblikkrabid (spiny spider crab, vist Euroopa ämblikkrabi) ja ühe ogalise selli tassisime endaga koju. Ma pean ütlema, et igasuguste krabiliste osas valdab mind endiselt aukartus, ei julge mina neid elusana koju tassida ja ise valmis keeta. Kuigi ma saan täiesti aru, et see hirm on asjatu, sest ma olen netist ära vaadanud terve hulga videosid, milles krabi keedetakse ja see ei tundu just eriline kunst olevat! No küll ma selle asja kunagi ära ka teen. Seekord tahtsin lihtsalt veenduda, kas värske krabi liha meeldib mulle rohkem, kui krabikonserv, mis mulle kohe üldse mitte ei maitse. Ja tõesti, värske krabi liha on midagi täiesti muud ja meeldis mulle hästi. Eriti maitses mulle see värske ja äraütlemata lihtne salat, mille kõrvale sobis hästi ahjuvärske soe sai ja külm valge vein. Salat on imelihtne alates sellest hetkest, kui krabiliha on krabi kõhust ja jalgadest kätte saadud, mis aga ei ole sugugi nii lihtne ülesanne. No küll oli ikka nokitsemist selle kallal ja ma olen täiesti kindel, et suur osa maitsvat liha jäigi kätte saamata. Vaat selles osas oleks küll kõik näpunäited tererulnud, kui üldse on olemas mingi lihtsam ja kiirem viis, kuidas krabist parimad palad välja meelitada.
Spider crab Venezian style
Krabisalat Veneetsia moodi

Aga suupisteks vajalikuks koguseks läheb vaja:
1 keedetud ämblikkrabi (lõika selja ülemine osa ära ja noki välja kogu liha, mis õnnestub, lisa liha jalgadest ja sõrgadest)
extra virgin oliiviõli
musta pipart, soola
punt värsket lehtpeterselli
sidrunimahla
serveerimiseks värsket saia ja valget veini

Tee nii:
Jalgadest liha kättesaamise teeb lihtsamaks pähklitangide olemasolu, millega saab tugeva kesta katki krõksata ja liha välja võtta. Pane kogu kokku kogutud liha kaussi. Kui mõni lihatükk on suurem, siis haki need tükid peenemaks. Lisa hulk hakitud peterselli, lisa üsna heldekäeliselt sidrunimahla, tasakaalusta oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga. Nii lihtne see ongi, serveeri saia ja valge veiniga!
Idee pärit siit!

Spiny spider crab (all muddy :)
pesemata isend

spiny spider crab (washed :)
ja vannis käinud isend


Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Suu jookseb vett, nii isuäratav tundub.
Tervitused Kahupealt
Juc ütles …
Aitäh, Kahupea. See on vist see koht, kus ma kahjuks ei saa Sulle öelda, et mine käi poes ära ja too endale ka üks krabi!
Eva ja CO ütles …
See söök oleks sul justkui Robi rõõmuks tehtud. Ta on meil ju suur krabisõber ja sattus fotosid vaadates suurde elevusse. Selles osas on sul küll õigus, et krabi seest liha kätte saada pole üldse lihtne. Loom ise on ju tegelikult päris suur, aga lihaga jah just hõisata pole. Ma ei julgeks ka ise neid elusast peast keeta. Õnneks on meil need siin keedetuna täiesti saadaval, nii et võtan igatahes plaani.
Lahe, et juba varsti Eestisse lähete. Lausa kadedaks teeb. Õnneks tuleb meile parim osa Eestist ise kohale (loe: emme ja issi on täpselt kahe nädala pärast külla tulemas), nii et ma ei kurda :)

Kallistan!
Eva-U
Juc ütles …
Ma kohe mõtlesin Robile, kui seda postitust kirjutasin! Loodan, et talle maitseb. Ja teile ka muidugi. Imelik jah, et see mõte, et paned elus looma, kes jalgadega siputab, keevasse vette, on kuidagi hirmutav. Aga kui keegi teine seda on teinud, siis võib süüa küll :) Hullult lahe, et Eestisse lähme. Ausalt ei jõua enam ära oodata! Aga teil ka ikka äge, et emme-issi tulevad, ma ka ikka veidi kade! :) Varsti juba näeme kõik Eestis!

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Vana-vanaema pannišašlõkk

Troopiline toorjuustukook laimi ja passioniviljaga